ΛΑΡΚΟ: Ένα διαρκές έγκλημα από τις ανθελληνικές κυβερνήσεις (Βίντεο)

Έλληνες  10/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΛΑΡΚΟ: Ένα διαρκές έγκλημα

Οι EΛΛΗΝΕΣ είμαστε στο πλευρό των χιλίων και πλέον εργαζομένων στην βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ.

Μάχη στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος από τον Χαράλαμπο Γιώτη κόντρα στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που εκπροσωπεί την ανάλγητη κυβέρνηση, αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα της αριστεράς.

Για την εμπλοκή των αγαπημένων της οικογένειας Μητσοτάκη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γεραπετρίτη και Μυτιληναίο, τσιμουδιά και από την κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Από το 1974 τρώνε πίνουν, ληστεύουν και ξεπουλάνε τη χώρα.

Έκλεισαν όλα τα εργοστάσια και τις μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό να τις ξεπουλήσουν σε ξένα αλλά και σε ημέτερα συμφέροντα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τα εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει, στέλνει στην ανεργία 1.070 εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειές τους στην πείνα, μόνο και μόνο για να απαξιώσει την παλαιότερη και ιστορικότερη βιομηχανία νικελίου της χώρας και να την παραδώσει βορά σε συμφέροντα  επιλογής της Αγίας οικογένειας.

Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ από το 1963.

Ο Μποδοσάκης ιδρύει την ΛΑΡΚΟ

Ο Οραματιστής και πάνω από όλα μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας που άφησε εποχή.

Η Γενική Μεταλλευτική κα Μεταλλουργική Εταιρεία ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε από τον οραματιστή και πρωτοπόρο επιχειρηματία Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη το 1963. Η διορατικότητα, και το επιχειρηματικό πνεύμα του ιδρυτή και η εξειδίκευση του προσωπικού συνέβαλλαν ώστε η Εταιρεία να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες και να γίνει σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη.

Ορόσημα

1963  Η ΛΑΡΚΟ ιδρύεται από τον Πρόδρομο Αθανασιάδη Μποδοσάκη

1966  Ίδρυση του εργοστασίου στην περιοχή της Λάρυμνας και πρώτη παραγωγή σιδηρονικελίου.

1968 Έναρξη κατασκευής 2 οικισμών  με σχολεία, νηπιαγωγεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκκλησίες και πολιτιστικά κέντρα για τους εργαζόμενους της Εταιρείας.

1969   Έναρξη λειτουργίας και ανάπτυξης των Μεταλλείων Εύβοιας.

1970-1972 Δύο νέες περιστροφικές κάμινοι προστίθενται στη παραγωγή, αυξάνοντας την παραγωγή στους 15.000 τόνους νικελίου.

1976  Η ΛΑΡΚΟ είναι η πρώτη μεταλλουργική εταιρεία  στον κόσμο που εισάγει το κοκκοποιημένο σιδηρονικέλιο στην αγορά.

1977  Εγκατάσταση της μεγαλύτερης μεταφορικής ταινίας (7.5χλμ) μεταλλεύματος στην Ευρώπη στα Μεταλλεία της Εύβοιας, η οποία εξοικονομεί ενέργεια και περιορίζει τους ρύπους μειώνοντας τα δρομολόγια μεταφοράς με φορτηγά.

1989  Μετά την εκκαθάριση της παλαιάς ΛΑΡΚΟ, η νέα ΛΑΡΚΟ ιδρύεται με μετόχους την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρικού (ΔΕΗ) και τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ).

1992  Πιστοποίηση της εταιρείας με ISO 9000 για την ποιότητα του προϊόντος.

1992  Έναρξη εκμετάλλευσης κοιτασμάτων της Λεροπηγής στον νομό της Καστορίας και ανάπτυξη των ομώνυμων μεταλλείων.

2000-2001  Υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενέργειας (ΕΠΕ) ύψους 20 εκατ. Ευρώ που αφορούσε την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό βασικών μεταλλουργικών μονάδων παραγωγής. Η ΛΑΡΚΟ πετυχαίνει κερδοφορία

2004  Η ΛΑΡΚΟ εισέρχεται πάλι σε περίοδο κερδοφορίας.

2005-2007 Υλοποίηση δεύτερου επενδυτικού προγράμματος στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) ύψους 40 εκατ. ευρώ που αφορά στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των μονάδων παραγωγής του Μεταλλουργικού Εργοστασίου Λάρυμνας.

2006  Η ΛΑΡΚΟ μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία σε  νέο μοντέρνο αυτοτελές κτίριο στο Μαρούσι.

2007 Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν ανακατασκευή και πλήρη εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης Ηλεκτροκαμίνου του Εργοστασίου Λαρύμνης, ο εκσυγχρονισμός της Μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου, πλήρη ανακαίνιση του συστήματος Ηλεκτροφίλτρων για την αποτελεσματικότερη δέσμευση της σκόνης που εκλύεται κατά την μεταλλουργική επεξεργασία.

2010: Επαναλειτουργία σε πλήρη δυναμικότητα το Β' εξάμηνο. Επιστροφή σε λειτουργική κερδοφορία

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία στέλνει στην ανεργία χιλιάδες 1070 περίπου οικογένειες και απαξιώνει μία από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της χώρας για να την ξεπουλήσει σε ημετέρους.

48 ολόκληρα χρόνια τρώνε πίνουν ληστεύουν και ξεπουλάνε τη χώρα.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, είμαστε απέναντι στην δoσίλογη ληστρική μεταπολίτευση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ξεπουλάει τα πάντα και αποβιομηχανοποιεί τη χώρα.

Χαράλαμπος Γιώτης,

Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος

ΕΛΛΗΝΕΣ για τη Στερεά Ελλάδα


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης