Μάτι: Από το μαζί τα φάγαμε, στο μαζί τα κάψαμε

Έλληνες  05/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Η ξεδιαντροπιά του πολιτικού συστήματος, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο. Ενώ συνεχίζεται η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, αυτό που θέλουν να αποδείξουν είναι ότι οι κάτοικοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.  "Συνυπεύθυνους" τους θεωρεί το πόρισμα της πυροσβεστικής κατά 99% για τα όσα τραγικά συνέβησαν εκεί. Ποιους τους κατοίκους!

Όχι η απουσία σχεδιασμού και πρόληψης. Όχι η παντελής απουσία κράτους και πολιτείας. Όχι ο κακός σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας. Δεν φταίει το κράτος που δεν υποχρέωσε να γίνουν δρόμοι διαφυγής και δεν έχει φτιάξει και μέχρι σήμερα. Δεν έχει ευθύνες η πολιτεία για τα αυθαίρετα που κανείς δεν τα υποχρέωσε να μην υπάρχουν εκεί που εμποδίζουν. Δεν υπάρχει ευθύνη για τις αποζημιώσεις που άργησαν και σε περιπτώσεις, ακόμα δεν έχουν δοθεί.

Όχι λοιπόν για όλα φταίνε οι πολίτες. Το κράτος, οι κυβερνήσεις απλά προεδρεύουν ή μάλλον, διακομματικά κοροϊδεύουν τον πολίτη. Και διακομματικά απαλλάσσουν ο ένας το άλλον για τις ευθύνες που φέρουν τα κόμματα εξουσίας. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν με τα περίφημα μνημόνια, όπου και τότε "μαζί τα φάγαμε" έλεγε το πολιτικό σύστημα που οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία τον Έλληνα. Τώρα στο Μάτι λένε, "μαζί τα κάψαμε" και θέλουν να μεταφέρουν τις ευθύνες τους στα θύματα και τους συγγενείς τους.

Δεν πειράζει όμως, ο κλέφτης, ο ψεύτης και ο μη έχων ευθύνες τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ραντεβού στο δικαστήριο και στις κάλπες.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης