Μεγαλώνουν τα σοβαρά προβλήματα των Στρατιωτικών – Αδιάφορη η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματά τους

Έλληνες  26/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ    

          Με σημερινή της ανακοίνωση (βλ. εδώ: http://espeep.gr/index.php/1136-2021-08-25-19-52-41 ) , η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου τοποθετήθηκε σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της αποζημίωσης των στρατιωτικών για την συμμετοχή τους σε υπηρεσίες πυρασφάλειας πέραν των καθηκόντων τους. Επιπλέον, η Ένωση υπενθυμίζει μία σειρά οικονομικών αιτημάτων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που παραμένουν εκκρεμή λόγω της αδιαφορίας των κυβερνώντων. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης  

                 «Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου μετά την ανακοίνωση και της Ομοσπονδίας μας για το θέμα της συμμετοχής συναδέλφων μας, πέραν  των καθηκόντων τους , σε περίπολα πυρασφάλειας αλλά και στην κατάσβεση πυρκαγιών, καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ   να προβεί σε ενέργειες για την άμεση οικονομική αποζημίωση των συναδέλφων μας  που συμμετείχανε σε αυτές .

            Να υπενθυμίσουμε και τα μεγάλα  οικονομικά  προβλήματα των Στρατιωτικών που   μεγαλώνουν .

           1.Συνεχίζεται να εκκρεμεί  η αποζημίωση αργιών 2018 ενώ δεν έχει δοθεί από αρχή του χρόνου η αποζημίωση εκτέλεσης υπηρεσιών αργίας 2021.

           2.Συνεχίζεται και το 2021 να μην δίνεται η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης που έχει νομοθετηθεί από 2017 με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

           3.Τέλος δεν εφαρμόζεται παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις  πλήρως η απόφαση του ΣτΕ η οποία για να εφαρμοστεί  χρειάζεται ένα νέο δίκαιο  μισθολόγιο.

         Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητεί επιτέλους την άμεση εφαρμογή  των παραπάνω ώστε να επέλθει το αίσθημα δικαιοσύνης στους Στρατιωτικούς .

           Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …..»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης