Μυτιλήνη – Έβρος: Οι Ακρίτες υπό διωγμό

Έλληνες  26/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Νικόλαος Χατζηβογιατζής

Από τη μία στη Μυτιλήνη συνεχίζονται κανονικά τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών στο «προσωρινό» ΚΥΤ και από την άλλη η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της για εποικισμό του Έβρου, σχεδόν εκβιάζοντας τους Έλληνες της περιοχής. Τίποτα από τα δύο δεν μας κάνει εντύπωση, αλλά έχουμε χρέος ως πατριώτες να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας για μία Ελλάδα που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες.

Νέο αιματηρό επεισόδιο στο «προσωρινό» ΚΥΤ

Νέο περιστατικό μαχαιρώματος στο προσωρινό ΚΥΤ της Μυτιλήνης στην περιοχή Μαυροβούνι. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη την Πέμπτη, από άνδρες του από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την Πέμπτη, εντός του hot spot στο Μαυροβούνι, τραυμάτισε άλλον αλλοδαπό με μαχαίρι. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το προαναφερόμενο μαχαίρι.

Ορεστιάδα: Αφόρητες πιέσεις στους ιδιοκτήτες να νοικιάσουν τα χωράφια τους Η ενοικίαση 33,7 στρεμμάτων από τους 4 ιδιοκτήτες τους για την επέκταση των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ Φυλακίου, στην οποία προχωράει κανονικά η Κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, φαίνεται ότι δεν τους αρκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr από την περιοχή, κυρίως οι αγρότες του χωριού Φυλάκιο Ορεστιάδας που διαθέτουν χωράφια τα οποία βρίσκονται είτε δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, είτε δίπλα σε αυτές που έχουν ήδη ενοικιαστεί για 10 χρόνια (5+5) με 1.000 ευρώ το στρέμμα, δέχονται ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ να νοικιάσουν και αυτοί. Τα τηλεφωνήματα μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, δεν προέρχονται μόνο από αυτούς που ήδη νοίκιασαν και δεν προέρχονται από το χωριό τους αλλά διπλανά χωριά όπως ο Κέραμος, αλλά και από στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης. Τους έδωσαν μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία τις 31 Μαΐου και μετά δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και… ΕΠΙΤΑΞΗ. Από την στιγμή μάλιστα που οι ιδιοκτήτες βλέπουν ότι οι αντιδράσεις των τοπικών θεσμικών φορέων, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη που έχει “καπελώσει” σχεδόν όλες τις κινήσεις που γίνονται, είναι πολύ… χαλαρές και αναποτελεσματικές και επειδή τα χρήματα είναι πάρα πολλά, προβληματίζονται έντονα τι θα πράξουν. Όπως άλλωστε γράψαμε, ο Νότης Μηταράκης και το υπουργείο του κάνουν ξεκάθαρο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ, αφού για χωράφια που νοικιάζονται κανονικά με 30 ευρώ το στρέμμα, πλήρωσαν 1.000 ευρώ. Έτσι ένας αγρότης με 10 στρέμματα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις για 10 χρόνια θα εισέπραττε 3.000 ευρώ, τώρα θα εισπράξει 100.000 ευρώ. Μιλάμε ότι μπορεί να αγοράσει σχεδόν… 2 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ στην Ορεστιάδα. Η συγκεκριμένη επιμονή πάντως του υπουργείου Μετανάστευσης, δείχνει πως αυτό που θέλει είναι να δημιουργήσει επέκταση σε περισσότερα από 33,7 στρέμματα. Αν θα είναι σε 72 που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ή πολύ περισσότερα, θα το δούμε στη συνέχεια.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα

Το κόμμα μας, με μπροστάρη στους εθνικούς αγώνες τον επικεφαλής Ηλία Κασιδιάρη, θεωρεί τον εκβιασμό και χρηματισμό αυτόν από το υπουργείο και την κυβέρνηση ως ανήθικο. Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο δυναμικά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους. Τασσόμαστε κατά του επιχειρούμενου εποικισμού που προχωράει με γοργούς ρυθμούς ο Μητσοτάκης.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης