Νέα καταπιεστικά μέτρα με πρόφαση τα εμβόλια – Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διχάζει το λαό

Έλληνες  29/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των θεμελιωδών ελευθεριών του λαού, προχωρά τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόσχημα το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Χθες είχαμε την χυδαιότητα με το «μπόνους» των 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών, εφόσον κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, εξήγγειλε το σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου να τεθούν νέα εμπόδια στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή όσων Ελλήνων δεν έχουν εμβολιαστεί.   

Φυσικά, η σειρά αυτή των ανακοινώσεων, μόνο τυχαία δεν είναι. Μίλησαν χθες για την «δωρο-κάρτα» των 150 ευρώ, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσει πληθώρα σχολίων και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, και άφησαν για την δεύτερη μέρα -προκειμένου να περάσει σχετικά απαρατήρητο - το πιο «σκληρό» πακέτο μέτρων για την εστίαση, τους χώρους πολιτισμού, τα γήπεδα κλπ. το οποίο εγκυμονεί σοβαρές συνέπειες για την καθημερινότητα των πολιτών.  

Βλέποντας ότι η έμμεση ψυχολογική πίεση που ασκείται τους τελευταίους μήνες δεν πιάνει τόπο, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλλει μέτρα απροκάλυπτου ολοκληρωτισμού προσπαθώντας να εκβιάσει όσους πολίτες επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με τα πειραματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, το κόμμα που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλώνουν για πολλοστή φορά την κάθετη αντίθεσή τους σε όλα τα μέτρα άμεσου ή έμμεσου υποχρεωτικού εμβολιασμού, τα οποία άλλωστε στερούνται και υγειονομικής τεκμηρίωσης.

Αναλυτικά, τα αντίθετα προς το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας μέτρα που εξήγγειλαν οι πιο πάνω Υπουργοί είναι:

«1.Οι κλειστοί χώροι πλην των κέντρων διασκέδασης όπως εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα ανοίγουν ως εξής: κλειστοί κινηματογράφοι την 1η Ιουλίου και λοιποί κλειστοί χώροι στις 15/07.

Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Στους μεικτούς χώρους θα μπορούν να προσέρχονται και οι μη εμβολιασμένοι αλλά με τεστ. Η πληρότητα θα είναι 50% με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά. Θα απαιτείται αρνητικό rapid test για τους μη εμβολιασμένους και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

2. Όσον αφορά στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα και δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Στους μεικτούς χώρους, 75% πληρότητα για χώρους κάτω των 1.000 καθήμενων, 70% πληρότητα για χώρους κάτω των 5.000 καθήμενων, 65% πληρότητα για χώρους κάτω των 15.000 καθήμενων. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

3. Όσον αφορά στα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκάδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ κ.α.) (1η Ιουλίου ανοίγουν οι υπαίθριοι και 15/07 οι κλειστοί) θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους 60% πληρότητα.

Στους μεικτούς χώρους 25% πληρότητα και θα απαιτείται προηγούμενο αρνητικό rapid test που θα είναι υποχρεωτικό για τους μη εμβολιασμένους.

4. Τέλος, στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα ισχύουν τα εξής:

Στους αμιγείς χώρους 85% πληρότητα, υποχρεωτική χρήση μάσκας και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Στα γήπεδα ΔΕΝ θα επιτρέπονται μη εμβολιασμένοι».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης