Οργή υγειονομικών! «Ποιες προσλήψεις; Περιμένουμε αποτελέσματα από τον Αύγουστο του 2020!» - Άδειασμα της αδίστακτης κυβέρνησης

Έλληνες  09/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Η μοναδική προκήρυξη έγινε πριν από 16 μήνες! Να σταματήσει η κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει»!

Τα νοσοκομεία λυγίζουν καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας «σαρώνει» τη χώρα, ωστόσο το η κυβέρνηση αρνείται με πεισματικό τρόπο να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό το ΕΣΥ. Για την κυβέρνηση που θεωρεί ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα αυστηρά πρόστιμα θα λύσει το πρόβλημα, φαίνεται ότι οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι περιττές. Βέβαια, το υπουργείο Υγείας αρνείται να δώσει ή δεν γνωρίζει ακριβώς τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν πρόχειρα διασωληνωμένοι και τελικά κατέληξαν περιμένοντας να αδειάσει κάποια ΜΕΘ. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ρόλο «εντατικολόγου» είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής, ότι όσοι βρίσκονται στην εντατική, λαμβάνουν την ίδια φροντίδα με εκείνους που είναι διασωληνωμένοι σε… απλές κλίνες, ενώ η σύμβουλος του Μιράντα Ξαφά ζήτησε πριν από μερικές μέρες απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από το ΕΣΥ (!) και συνεργασία με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια… Την ώρα λοιπόν που ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε κάθε ερώτηση που του τίθεται, απαντάει ότι έχουν γίνει αρκετές προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό, οι υγειονομικοί από πλευράς τους καταγγέλλουν ότι 16 μήνες μετά την προκήρυξη 6Κ/2020, δεν έχουν βγει ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα!

«Καρκινοβατεί εδώ και ενάμισι χρόνο η προκήρυξη»

«Σε περίοδο αντιμετώπισης πανδημίας από το δημόσιο σύστημα υγείας, το λογικό και αναμενόμενο θα ήταν η κυβέρνηση να προσπαθεί να ενισχύσει με κάθε τρόπο το ΕΣΥ, και τουλάχιστόν να προσπαθεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υγειονομικοί και προσθέτουν ότι έχουν περάσει 16 μήνες από την μοναδική προκήρυξη που έγινε τον Αύγουστο του 2020 για 1.209 θέσεις, αλλά έως τώρα δεν έχουν βγει ακόμα ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα:

«Όμως η μοναδική προκήρυξη μόνιμων θέσεων που έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ (και αυτή με πράξη υπουργικού συμβουλίου από την προηγούμενη κυβέρνηση), η 6Κ/2020 που βγήκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορά σε (1.209) συνολικά θέσεις τακτικού προσωπικού, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, καρκινοβατεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αφού δεν έχουν βγει ακόμα ούτε τα προσωρινά αποτελέσματα. Το μόνο που έχει γίνει είναι πρόσκληση σε ορισμένους υποψηφίους για ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών για να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων. Πέραν τούτου ουδέν. Μια προκήρυξη που θα περίμενε κανείς ότι θα ολοκληρωθεί με γοργούς ρυθμούς λόγω πανδημίας, καθυστερεί ακόμα περισσότερο και από τις προκηρύξεις που είχαν ειδική μοριοδότηση (η 6Κ δεν έχει)» καταγγέλλουν και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει πλέον να κοροϊδεύει τους υγειονομικούς και τους ίδιους τους πολίτες:

«Ας μην κοροϊδεύει λοιπόν τους υγειονομικούς και την κοινωνία η κυβέρνηση ότι κάνει προσλήψεις, γιατί επί της ουσίας αποδεικνύεται ότι αδιαφορεί παντελώς, με κύριο στόχο την αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών» καταλήγουν.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης