Ο Λόγος

Έλληνες  22/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

«Τους Πολεμάς, τους σφάζεις, τους κατακτάς, τους λεηλατείς, τους υποτάσσεις και μετά χωρίς κανένα λόγο στρέφονται εναντίον σου». Είναι η άποψη ενός Ρωμαίου λεγεωνάριου για τους ανυπόταχτους Γαλάτες. Ο Goscinny τα έγραφε αυτά στο χιουμοριστικό περιοδικό «Asterix», για να σαρκάσει το απολυταρχικό και ιμπεριαλιστικό καθεστώς της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Δεν φανταζόταν, ο αείμνηστος συγγραφέας, ότι ο ίδιος παραλογισμός θα επαναλαμβάνονταν από τα χείλη του ελληνόφωνα πρωθυπουργού, όταν κλαψούριζε στο Καπιτώλιο της σύγχρονης Ρώμης, λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν τον χειροκροτούν τόσο έντονα όσο οι Αμερικανοί.

Γιατί άραγε; Κατ’ αρχάς πολύ λογικό να τον χειροκροτούν οι αμερικάνοι. Είναι ο συνεπέστερος υποτακτικός τους. Τους παρέδωσε στην κυριολεξία «γην και ύδωρ». Ή με τη σύγχρονη ορολογία: «Βάσεις και ορυκτό πλούτο». Υπερθεμάτισε και πρωτοστάτησε σε όλες τις κυρώσεις κατά την Ρωσίας. Δεν παρέλειψε βέβαια, σαν καλός τουρίστας, να κάνει και τα ψώνια του. Μη φανταστείτε ότι πήρε ένα αναμνηστικό μαγνητάκι για το ψυγείο. Όχι, προτίμησε να πάρει μερικά F35. Μήπως αυτός θα τα πληρώσει; Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης είναι εξαιρετικός dealer. Πρώτα αγόρασε από τους Γερμανούς, τα σιδερένια εκτρώματα και έκαψε τα βουνά μας για να τα εγκαταστήσει, προπαγανδίζοντας για την “φθηνή” πράσινη ενέργεια, κλείνοντας παράλληλα τα εργοστάσια του λιγνίτη. Είναι αυτή η “φθηνή” ενέργεια που “απολαμβάνουμε” όλοι σήμερα. Μετά ήρθε η σειρά της υποχρεωτικότητας, για να θησαυρίσει ο φίλος του, ο Μπουρλά. Τώρα αγοράζει F35 και το πανάκριβο (αλλά και με τεράστιο ενεργειακό αποτύπωμα) LNG. Είναι να μην τον χειροκροτήσουν οι Αμερικανοί; Η φτωχή Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να σώσει τις χρεωκοπημένες ΗΠΑ.

Με εξαίρεση κάποιους βολεμένους, τα πετσωμένα κανάλια και τους “άριστους” της κυβέρνησής του, δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να τον χειροκροτήσουν οι υπόλοιποι Έλληνες. Αυτός, συνεπικουρούμενος από τον εσμό των πολιτικάντηδων όλων των αποχρώσεων: Δόμησαν ένα άθλιο  σύστημα ασύστολης κομματοκρατίας, διαπλοκής  εγχώριων και ξένων παραγόντων, διαφθοράς, κατάπτωσης και ηθικής παρακμής, διάλυσης των θεσμών και πλήρους ατιμωρησίας, με ευθύνες τόσο της εκτελεστικής αλλά και της δικαστικής εξουσίας. Χρεοκόπησαν τη χώρα και κατάντησαν τον υπερήφανο Ελληνικό Λαό, επαίτη. Κουρέλιασαν την Εθνική μας αξιοπρέπεια. Κομματικοποίησαν τα πάντα, διέλυσαν την παιδεία και έκαναν τα πανεπιστήμια κομματικά γραφεία. Σκόρπισαν τα οικονομικά πακέτα της Ε.Ε. σε "ημέτερους". Χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μεταφορικούς κολοσσούς της χώρας, τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και τους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς. Έφτασαν την ανεργία στο 50% και έδιωξαν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Αφήνουν ανεκμετάλλευτο το τεράστιο ενεργειακό μας πλούτο και μας βαυκαλίζουν με τα φληναφήματα περί ΑΠΕ και εσχάτως για το αμερικάνικο LNG. Απέτυχαν να υποστηρίξουν τα εθνικά μας θέματα. Πρόδωσαν την Μακεδονία, εγκατέλειψαν την Κύπρο και τη Βόρειο Ήπειρο, είναι έτοιμοι να παραδώσουν Εθνική επικράτεια στο Αιγαίο. Κατέστρεψαν τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα. Διέλυσαν την υγεία και την κοινωνική πρόνοια. Εξευτέλισαν τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Διέλυσαν τη Δικαιοσύνη, υποβάθμισαν το στρατό, τα σώματα ασφαλείας και την εκκλησία. Άφησαν ανοικτά τα σύνορα και γέμισε η Ελλάδα από λαθρομετανάστες. Έφτασαν τη χώρα στο σημείο οι πολίτες να μην ξέρουν πως να προστατέψουν τον εαυτό τους και την περιουσία τους. Σπείρουν τη διχόνοια και τον τρόμο στον Λαό, για να του καταβαραθρώσουν το φρόνημα και να ελαχιστοποιήσουν τις αντιδράσεις του. Μας επέβαλλαν την δικτατορική «υποχρεωτικότητα». Αδιαφορούν για την καταστροφή της σωματικής και ψυχικής υγείας του λαού. Μας κατέστησαν εχθρούς με τους ομόδοξους και ανέκαθεν συμμάχους μας Ρώσους και Σέρβους. Εκτόξευσαν τον πληθωρισμό, όπως και τις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων από λάθος επιλογές, αλλά και για τα “μάτια του Ζελένσκι”.

Ο ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, μέσα σε λίγες γραμμές αποδόμησε την, γραμμένη από τους αμερικανούς συμβούλους, ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Φυσικά στα λεγόμενα του Ηλία μας, ελάχιστα θα μπορούσε κάποιος να συμπληρώσει, αλλά θα σταθώ σε λεπτομέρειες. Σε δύο φράσεις του κ. Μητσοτάκη, που μόνο “αμερικανάκια” θα μπορούσαν να ενστερνιστούν:

          Ανέφερε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός: «…οι δύο χώρες παραμένουν πιστές στη Δημοκρατία και την Ειρήνη…». Για τη σημερινή «Δημοκρατία» Ελλάδος και ΗΠΑ, θα μπορούσαν να γραφούν πολλά χιουμοριστικά βιβλία. Μάλιστα την τόσο καλή «Δημοκρατία» τους οι ΗΠΑ την “εξάγουν” στα καθεστώτα “μπανανίες” της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής καθώς και σε καθεστώτα όπως του Κοσσόβου, της Σαουδικής Αραβίας κλπ. Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να θυμάται, ότι στην Αρχαία Ελλάδα αν κάποιος πολιτικός με τις αποφάσεις ή ενέργειές του έβλαπτε οικονομικά τον Δήμο, τότε πέραν των άλλων βαρύτατων κυρώσεων που του επιβάλλονταν, έπρεπε από την προσωπική του περιουσία να αποζημιώσει τον Δήμο, για την οικονομική ζημιά που του προξένησε. Αν προξενούσε ηθική ζημιά στην Πόλη τότε: «Τοῖς ἕνδεκα παραδοῦναι θανάτῳ ζημιῶσαι». Φυσικά και το ξεχνούν, καθώς μία στοιχειώδης εφαρμογή αυτού του μέτρου σήμερα, θα μας απάλλασσε αυτομάτως από τη φυσική παρουσία των περισσότερων πολιτικάντηδων, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι «άχθος αρούρης».

Για την αναφορά στην «Ειρήνη», θα συμφωνήσουμε απόλυτα όσον αφορά την χώρα μας, η οποία έχει διεξάγει μόνο αμυντικούς πολέμους (ενάντια στον Μουσολίνι και στον Χίτλερ) ή για να απελευθερώσει τα σκλαβωμένα αδέλφια μας. Τώρα για τις ΗΠΑ, τί να πρωτοθυμηθούμε από τους δεκάδες πολέμους και την δυστυχία που έχουν σπείρει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους; Βιετνάμ, Ιράκ, Ιράν, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Κούβα, Νικαράγουα κλπ, έχουν βιώσει τον “παράδεισο” της “Pax Americana”.

          Τόλμησε να εκστομίσει ο κ. Μητσοτάκης και αυτό: «Αντικαταστήστε την λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία και οι ομοιότητες αναδύονται εύγλωττα». Θα του απαντήσει, με τα γραφόμενά του, το απαύγασμα της παγκόσμιας διανόησης: 

          Βολταίρος: «Στην Ελλάδα οφείλουμε το πνεύμα μας και το σύνολο των αρετών μας.»

          Βιλαμόβιτς: «Η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει το προσόν να μην έπαψε ποτέ να είναι η μητέρα του πολιτισμού.»

          Βίκτωρ Ουγκώ: «Η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος και ο κόσμος η διαστελλομένη Ελλάς

          Έρασμος: «Δεν θα ήμασταν τίποτε χωρίς τους Έλληνες»

          Ρίτσαρντ Λίβιγκστον: «Ο κόσμος μας χρειάζεται τον Ελληνισμό, γιατί χρειάζεται μια φιλοσοφία που θα δώσει στον πολιτισμό αυτό που χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο –την ψυχή-. Χωρίς την Ελλάδα ο κόσμος μας θα ήταν αδύνατος.»        

         Νίτσε: «Η Ελληνική φυλή είναι η τελειότερη η ωραιότερη και η γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές

          Σίλλερ: «Τίποτα δεν άφησες για μας, καταραμένε Έλληνα! Τα βρήκες όλα, αστρονομία, φυσική, φιλοσοφία, γεωμετρία….»

          Κ. Μητσοτάκη, βάλτε στις παραπάνω φράσεις στην θέση της λέξης «Ελλάδα» την «Ουκρανία», θα δεις, ακόμα και εσύ, τον απόλυτο παραλογισμό, θα σας θυμίσει κάτι από την πολιτική σας.

Μην προβληματίζεστε κ. Μητσοτάκη. Παρ’ όλη την προπαγάνδα, τον πακτωλό χρημάτων που μοιράζετε στους ημέτερους, την αυθαίρετη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής, την παράνομη και άδικη φυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, ο κόσμος αφυπνίζεται. Στις εκλογές έχει πολλούς λόγους να “χειροκροτήσει” τον Ηλία Κασιδιάρη και πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ βουλευτές, για να φέρουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη του. Για να οικοδομήσουν την Ελλάδα των ονείρων μας. Μια Ελλάδα υπερήφανη, οικονομικά εύρωστη, ανεξάρτητη, και προπαντός μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες.  


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης