Πακτωλός χρημάτων από την ΕΕ προς την Τουρκία: Νέο χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 3, 5 δις. ευρώ!

Έλληνες  30/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία ασκεί «υποδειγματική» εξωτερική πολιτική, όχι όμως υπέρ της Ελλάδος, αλλά υπέρ της Τουρκίας και των τουρκικών συμφερόντων.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αντί να επιβληθούν κυρώσεις στο καθεστώς Ερντογάν, διακινήθηκε έγγραφο της Κομισιόν για πρόσθετη χρηματοδότηση της Τουρκίας ύψους 3, 5 δις. Ευρώ (!) με πρόσχημα το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνει η Τουρκία να λάβει το ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ως και το 2024 ως χρηματοδότηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού: «Σύμφωνα με έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση της «Κ», η Κομισιόν προτείνει συνολικά να δοθούν 5,7 δισεκατομμύρια στην τετραετία αυτή σε τρίτες χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία), αλλά και στην ίδια τη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι στη συνδιάσκεψη για το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής που έλαβε χώρα στα τέλη Μαρτίου, η Ε.Ε. είχε ήδη δεσμευτεί στην παροχή 3,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ  από τα κράτη-μέλη. Οι επιπρόσθετοι πόροι θα προέλθουν αποκλειστικά από τον κοινοτικό προϋπολογισμό (χωρίς επιπλέον εισφορά από τα κράτη-μέλη). Η Επιτροπή ωστόσο σημειώνει ότι “βάσει περαιτέρω εκτίμησης αναγκών, θα ζητηθεί από τα κράτη-μέλη να εισφέρουν πέρα από τα ποσά για τα οποία έχουν δεσμευτεί”».

Να τονιστεί ότι τα χρήματα αυτά, είναι πλέον των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που η ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει υπέρ της Τουρκίας από το 2016 για το θέμα του μεταναστευτικού. Από τα χρήματα αυτά, έχουν εκταμιευθεί μέχρι στιγμής τα 4 δις. και αναμένεται σταδιακά να εκταμιευθούν τα υπόλοιπα 2.

Τη στιγμή λοιπόν που η Τουρκία εξοπλίζεται παντοιοτρόπως (π.χ. με νέα μη επανδρωμένα αεροχήματα και σκάφη), συνάπτει συμφωνίες με το Κατάρ για μεταστάθμευση αεροσκαφών Rafale και Mirage σε τουρκικό έδαφος, εξαγγέλλει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και πολλά άλλα επεκτατικά σχέδια, οι "εταίροι" μας στην ΕΕ, με την συγκατάνευση της απόλυτα υπάκουης και "τσιμπημένης" με το εμβόλιο της εθελοδουλείας ΝΔ, χρηματοδοτούν αφειδώς τον προαιώνιο εχθρό της Ελλάδος.

Αιδώς Αργείοι!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης