Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και φέτος παρελάσεις και Χριστούγεννα!

Έλληνες  30/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όλα δείχνουν πως οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Επιστήμονες και ειδικοί, ο ένας πίσω από τον άλλο, διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως ούτε σε παρέλαση θα μπορεί ο κόσμος να πάει, ούτε όμως και Χριστούγεννα θα μπορεί να κάνει.

«Ποιες παρελάσεις; Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα»

Τις τελευταίες ημέρες, καθημερινά γιατροί και λοιμωξιολόγοι επαναλαμβάνουν ότι η σκέψη του κόσμου ότι θα μπορεί να παραστεί στις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, φαίνεται πως δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Μετά την Ματίνα Παγώνη, τώρα και ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Όπως ανέφερε ο γιατρός, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι «η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη».

«Μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα»

Για να μην… «κακοκαρδίσει» όμως τους πολίτες, προσπάθησε να στείλει και ένα υποτιθέμενο… μήνυμα ελπίδας, λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν». Ο Γιώργος Παυλάκης σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες: «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης