Συνάντηση Μπούρα – Καλίν με γερμανική εποπτεία! Χειρότερα δεν γίνεται

Έλληνες  22/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με αγωνία διαβάσαμε σε πολλές ιστοσελίδες για μυστική συνάντηση της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Άννας Μαρίας Μπούρα με τον με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπο και στενό συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Γενς Πλέτνερ, διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα libre διαβάζουμε πως οι συνομιλίες έγιναν στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ανοιχτή ατζέντα, χωρίς προαπαιτούμενα, προκειμένου η κάθε πλευρά να διερευνήσει τις προθέσεις της άλλης για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του «διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού» (δηλαδή η άτυπη υπουργός εξωτερικών) του ελληνικού κράτους συναντάται με τον κύριο Καλίν. Και αν αυτή την φορά η διαρροή δόθηκε από το Μέγαρο μαξίμου, την προηγούμενη εδόθη από τον...μαρτυριάρη κύριο Καλίν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε οτι υπήρξε καταρχήν συμφωνία για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Το ανησυχητικό είναι πως το υπουργείο εξωτερικών ουδέποτε διέψευσε τον ισχυρισμό του κ Καλίν, ούτε και κάποιος άλλος κυβερνητικός παράγοντας.

Άγνωστο παρεμένει ακόμα εαν ο επικεφαλής της Ελληνικής Δημοκρατίας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας γνώριζε για την πραγματοποίηση της συνάντησης, πολλώ δε μάλλον για το περιεχόμενό της. Δεν θα είναι η πρώτη φορα βεβαίως που συμβάινει μια τέτοια συνάντηση, μιας και το τσίρκο που αυτοαποκαλείαι «ελληνική κυβερνηση» μας εχει συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές μετατρέποντας των υπουργό εξωτερικών σε...κομπαρσο που περιορίζεται σε συντεύξεις τύπου. Η εξωτερική πολιτική της χώρας χαράσεται από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, κι αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον διακριτικό...κόντε.

Άλλη μια σκιώδη συνάντηση λοιπόν, με άγνωστο περιεχόμενο και άγνωστα αποτελέσματα. Διαρροές μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για..εκλογική ανακωχή (!!) με την Τουρκία και το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι το εξής:

Τι αντάλλαγμα δόθηκε στον Ερντογάν για την εξασφάλιση της πολυπόθητης «ανακωχής» ; Ως γνωστόν η τουρκική κοινή γνώμη επικροτεί και πριμοδοτεί την εχθρική ρητορική κατά της Ελλάδας απο όπου κι αν αυτή προέρχεται. Συνεπώς κανείς στην τουρκική πολιτική σκηνή δεν ωφελείται από την λεκτική «κατάπαυση πυρός» εκ μέρους της τουρκίας. Αυτός που ευνοείται δεν είναι άλλος από τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά οι οποίες, από κοινού με τα αργυρώνητα ΜΜΕ εχουν καλλιεργήσει την φοβικότητα και την ηττοπάθεια των Ελλήνων απέναντι στην Τουρκία και την επιθετική ρητορική της.

ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ για το προεκλογικό του «δώρο» ο κ. Ερντογάν και ποιο από αυτά ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ από την ελληνική πλευρά; Το αμαρτωλό παρελθόν της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μας ανησυχεί, καθώς κανείς δεν διέψευσε την προηγούμενη φορά τον κ. Καλίν όταν έλεγε πως η ατζέντα της συνάντησης ήταν η "γαλάζια πατρίδα".

Το αμαρτωλό παρελθόν της κυβέρνησης μας κάνει να είμαστε απαισιόδοξοι καθώς είμαστε βέβαιοι πως οι κυβερνώντες δεν θα διστάσουν να διαπραγματευτούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας για λίγα χρόνια ακόμα εξουσίας.

Το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ μέσω του προγράμματος του για την εξωτερική πολιτική είναι κάθετο:

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ με την Τουρκία (ούτε κρυφή, ούτε φανερή) εάν δεν γίνει άρση του παράνομου casus belli από μεριάς της.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την Τουρκία για την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης