Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ τίμησε τον Ήρωα Βασίλειο Αβδελά και τον Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα

Έλληνες  30/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου τιμήσαμε τις δύο Εθνικές επετείους (την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας και το Έπος του 1940), στο πρόσωπο δυο Ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας. Στη μνήμη του ήρωα Συνταγματάρχη Βασιλείου Αβδελά και του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα ετελέσθη μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο μνήμα του Αβδελά στον ίδιο χώρο. 

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Συλλογικοτήτων για την Εθνική Μνήμη και Τιμή. Παρέστη, όπως κάθε χρόνο, πολυπληθής αντιπροσωπεία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν με συγκίνηση όλοι οι παριστάμενοι.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχαμε με μεγάλο αριθμό οχημάτων και μηχανών στην γαλάζια μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης που οργάνωσε ο Ιερός Λόχος. Σε όλη την διαδρομή της πορείας οι Θεσσαλονικείς χειροκροτούσαν με ενθουσιασμό και ζητωκραυγές.

Λίγο αργότερα οι λεβέντες της νεολαίας μας πέταξαν ενημερωτικά έντυπα των ΕΛΛΗΝΩΝ στον χώρο της παρελάσεως για να ενημερωθούν όσοι παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης