Φιάσκο Μητσοτάκη: Διοχετεύει επιπλέον κονδύλια στον εποικισμό της χώρας

Έλληνες  31/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Νικόλαος Χατζηβογιατζής

Μετά την τελευταία επίδειξη ισχύος από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαία Επίτροπο και παρά τις αντιδράσεις του λαού της Λέσβου και την άρνηση από την πλευρά του περιφερειάρχη να συναντηθεί μαζί τους, ο Μητσοτάκης επιμένει να προωθεί σε αγαστή σύμπνοια με την ΕΕ, το εγκληματικό σχέδιο αποικισμού της χώρας. Πλέον η αντίσταση είναι μονόδρομος.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό η Γιόχανσον ανακοίνωσε πως υπογράφτηκε η διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών. Όργανο της υποδούλωσης της χώρας μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε μόνο να ευχαριστεί την Επίτροπο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βλέπει αποσυμφόρηση των νησιών, όχι όμως οι κάτοικοι. Βλέπει βοήθεια από την Ε.Ε. αλλά εμείς βλέπουμε μόνο κονδύλια για νέες δομές, περισσότερους μετανάστες και μια σταθερή πορεία για την καταστροφή της χώρας ΚΑΙ μέσω του εποικισμού. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, όλοι οι νησιώτες πρέπει να είναι ενωμένοι! Ακόμη υπάρχει ελπίδα! Καμία δομή ούτε ανοιχτή ούτε κλειστή! Απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών από τη χώρα! Έλληνες για την Πατρίδα, η μόνη γνήσια φωνή αντίστασης και η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της Ελλάδας!

Όταν η κυβέρνηση δουλεύει για τους μετανάστες, αυτοί τους ανταμείβουν! Μήπως γι' αυτό τρέχει ο Μάκης Βορίδης την απόδοση ιθαγένειας μέσω εξετάσεων; Έμειναν από ψηφοφόρους οι "πατριώτες";

Ο διάλογος μεταξύ Μητσοτάκη Γιόχανσον στην Αθήνα

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με μεγάλη μου χαρά σας υποδέχομαι στην Αθήνα. Αντιλαμβάνομαι πως είχατε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική επίσκεψη στα νησιά μας, όπου είχατε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τις προκλήσεις για την προστασία των συνόρων της ΕΕ. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ήθελα να συζητήσουμε για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, για να κατανοήσουμε το πώς μπορούμε να βρούμε μια συμβιβαστική λύση που θα εφαρμόσει τη λογική της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου ζητήματος. Και πάλι καλώς ήρθατε στην Αθήνα. Χαρά μου που σας ξαναβλέπω».

Επίτροπος Johansson: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την θερμή υποδοχή. Είχαμε μια πολύ παραγωγική ημέρα χθες, ο Νότης (Μηταράκης) και εγώ. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία σε πολλά ζητήματα και θεωρώ ότι τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε πολλά από κοινού, όπως την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και με αφορμή τη φωτιά στη Μόρια, την κατασκευή νέων δομών. Είναι καλό που έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε επί τόπου και να συζητάμε με τους κατοίκους, με τους μετανάστες, με τους δημάρχους, με ΜΚΟ. Ήταν, λοιπόν, μια καλή μέρα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Για εμάς είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ουσιαστικά έναν χρόνο μετά το συμβάν στη Λέσβο, τη φωτιά στη Μόρια, και μετά από αυτή τη μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας που ήταν έκδηλη σε όλα τα νησιά, ότι πλέον έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όρους αποσυμφόρησης των νησιών. Προχωράμε μπροστά με τη βοήθεια της ΕΕ., με την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στα νησιά, κάτι που αποτελεί καθοριστική αλλαγή, σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΕ για τη συνολική στήριξη που παρέχει στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου προβλήματος».

Επίτροπος Johansson: «Γνωρίζετε ότι έχουμε μια ομάδα δράσης, με την Beate (Gminder). Πολλούς ανθρώπους εδώ. Ανακοίνωσα χθες ότι υπογράψαμε για τη διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης