Χρόνια πολλά Έλληνες! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Έλληνες  28/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την 28η Οκτωβρίου η Ελλάδα τιμάει το μεγάλο ΟΧΙ στους Ιταλούς.

Το περίτρανο ΟΧΙ του Εθνικού Πατέρα μας Ιωάννη Μεταξά στήριξε όλος ο Ελληνικός λαός με απαράμιλλη γενναιότητα και σθένος ψυχής. Ρίχτηκε στον πόλεμο, παρά τον βαρύ χειμώνα που πλησίαζε, γνωρίζοντας πολύ καλά την πραγματικότητα για τη δύναμη του εχθρού.

Κορυτσά, Πρεμετή, Άγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Κλεισούρα... γεμίζουν από Έλληνες ήρωες. Στη μακραίωνη και ένδοξη ιστορία μας, η 28η Οκτωβρίου 1940 κατέχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας.

Είναι ημέρα εθνικής μνήμης και ανάτασης για τον απανταχού Ελληνισμό και για αυτό την εορτάζουμε με υπερηφάνεια και εθνική ομοψυχία.

Το «ΟΧΙ» του 1940, ενσαρκώνει την συλλογική αντίσταση του λαού μας, στις πλέον κρίσιμες ιστορικές στιγμές του.

Ημέρα δόξας και τιμής, η σημερινή, για όλους εκείνους τους άξιους μαχητές που με τον ηρωικό τους αγώνα έγραψαν το «έπος του ‘40», τους αφανείς ήρωες που κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας.

Βαρύ το φορτίο Δόξας και τιμής και ανυπολόγιστη η κληρονομιά που μας άφησαν οι Ήρωες του '40. Το παράδειγμα του αυθεντικού ηρωισμού των προγόνων μας που πολέμησαν τους εισβολείς, η αντίσταση που είναι γραμμένη με ποτάμια αίματος πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί.

Η 28η Οκτωβρίου είναι Εθνική, αλλά και θρησκευτική εορτή ως επέτειος μνήμης και τιμής, ηρωικής άμυνας υπό τη Σκέπη της Παναγίας μας.

Το Έθνος μας πανηγυρίζει τη νικηφόρο έκβαση ευχαριστώντας συγχρόνως την Παναγία μας, την Υπέρμαχο Στρατηγό, για τη Σκέπη και Προστασία Της στο Γένος μας. Το Γένος μας, το οποίον ποτέ δεν έκανε επεκτατικούς πολέμους, παρά μόνον αμυντικούς προς προάσπιση των δικαίων του και απελευθερωτικούς.

Πόθος και όραμα των Ελλήνων μια μεγάλη, ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα.

H Ελευθερία ποτέ δεν χαρίζεται, κερδίζεται με αγώνες!

Αυτό είναι το μήνυμα εθνικής ευθύνης στις κρίσιμες στιγμές. Σήμερα, στη νέας μορφής εισβολή από λαθρομετανάστες , μνημονιακή κατοχή, οικονομική εξόντωση, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, διαμελισμό της χώρας μας και Γενοκτονία, καλούμαστε να ανατρέψουμε τα σχέδια και τα συμφέροντα των ανθελλήνων, όπου γης, και να φωνάξουμε ενωμένοι και πάλι ένα μεγάλο ΟΧΙ!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

Σταύρος Μπιτσικόλης


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης