Απίστευτο: Αφήνουν εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες Ελληνόπουλα!

Έλληνες  01/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Και ενώ η 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα γραφτεί στα πιο μελανά κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς για πρώτη φορά άνθρωποι που μέχρι πρότινος ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας, -βοηθώντας χιλιάδες συναθρώπους μας- τίθενται από την κυβέρνηση στο περιθώριο και στον οικονομικό στραγγαλισμό επειδή δεν υπάκουσαν στα κελεύσματά της, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ένα άλλο τεράστιο σκάνδαλο έρχεται στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες.

Χιλιάδες νέα ελληνόπουλα μένουν εκτός παιδικών και βρεφικών σταθμών βυθίζοντας ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν οι αιτήσεις των γονέων για την ένταξη των παιδιών στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς της χώρας μέσω των Δήμων αλλά και του προγράμματος ΕΣΠΑ για την απόκτηση voucher. 

Πριν λίγες μέρες ωστόσο, όταν δημοσιεύθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα  παρά πολλοί άνθρωποι διαπίστωσαν ότι τα παιδιά τους είχαν μείνει εκτός ενώ είχαν αρχικά επιλεγεί από το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής του ΕΣΠΑ μένοντας ουσιαστικά με την επιταγή στα χέρια! 

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ που είναι αρμόδια για τις θέσεις που θα καλυφθούν στα ανάλογα Κ.Ε.Π.Α ως δια μαγείας τα στοιχεία αυτά είχαν εξαφανιστεί! Έτσι, ενώ οι πολίτες είχαν δει ότι στον παιδικό σταθμό της επιλογής τους, οι θέσεις ένταξης ήταν για παράδειγμα 100, στα οριστικά αποτέλεσμα είχαν επιλεγεί μόνο 35 παιδιά! 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι φορείς (δήμοι και υπουργείο): τι ακριβώς συμβαίνει; Γιατί ενώ είχαν προκηρυχθεί παραπάνω θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, εκείνοι δεν επέλεξαν τον ανάλογο αριθμό παιδιών; Τι θα κάνουν οι γονείς -ιδίως οι εργαζόμενοι- με χαμηλά εισοδήματα; Θα αναγκαστούν να πληρώσουν ιδιώτες; 

Πάγια θέση του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ είναι: κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών! Με την θεσμική μας παρουσία, η προστασία της ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς θα είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση της Πολιτείας, χωρίς αστερίσκους. 

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης