Δελτίο Τύπου: 12 ναυτικά μίλια και ΑΟΖ θωρακίζουν τον ενεργειακό μας πλούτο

Έλληνες  12/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έπρεπε να έρθει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να αντιληφθεί το πολιτικό σύστημα ότι κάθε είδους εξάρτηση -πόσω μάλλον ενεργειακή- αποτελεί δυνητικό κίνδυνο τόσο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όσο και για την εθνική μας επιβίωση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα ακόμα προεκλογικό σόου, αφού πρωτίστως είχε κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες και μετά τις ξανάνοιξε, ανακοίνωσε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε 6 ναυτικά οικόπεδα, του Ιονίου και νοτιοδυτικά της Κρήτης, αποκλείοντας ωστόσο την χρυσοφόρο λεκάνη το Ηροδότου, νοτιοανατολικά της Νήσου.

Με αυτόν τον τρόπο, αποδέχεται επί της ουσίας τις αιτιάσεις της Τουρκίας, ότι δηλαδή το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειδικών συνθηκών, κλείνοντας το μάτι σε μελλοντική συνεκμετάλλευση.

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ απαιτεί την άμεση ανακήρυξη της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, καταγγελία της Τουρκικής επιθετικότητας στους διεθνείς οργανισμούς και επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο αλλά και το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΕΛΛΗΝΕΣ - Γραφείο Τύπου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης