Δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους στον θίασο: «Άδειασε» τον ΕΟΔΥ ο Πλεύρης

Έλληνες  22/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προ τετραημέρου ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης είχε προαναγγείλει αλλαγές στο σύστημα καταγραφής των νεκρών του κορωνοϊού, με το σχόλιο ότι ίσως να υπερβάλλουμε στα κριτήρια.

Σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απέρριψε τα όσα είπε ο κ. Ζαούτης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν αλλάζει ο υπολογισμός, ακολουθούμε τον κανονισμό που αναφέρεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αλλά θίξαμε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα καταγραφής … Τίποτα δεν θα αλλάξει, θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια καταγραφή, αλλά αυτό το οποίο αναφέραμε είναι ότι άλλες χώρες ακολουθούν μοντέλο ώστε οι θάνατοι οι οποίοι καταγράφονται μετά την 28η ημέρα της νόσου, δεν καταγράφονται ως θάνατοι covid. Αυτό εμείς δεν πρόκειται να το αλλάξουμε, αλλά θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι πολλές άλλες χώρες υποκεκτιμούν την καταγραφή στους θανάτους, ενώ εμείς ακολουθούμε απολύτως αυτό που ορίζει ο ΠΟΥ».

Επίδειξη συνεννόησης, γνώσης και σχεδίου πάνω απ’ όλα…

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ο Υπουργός Υγείας είπε το οξύμωρο ότι ναι μεν τα αποτελέσματά τους θα φανούν σε 15 ημέρες, αλλά την επόμενη εβδομάδα «θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση».

Σε λίγο ο θίασος της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα κόβει και εισιτήρια για τους θεατές…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης