Εις μνήμην Ματθαίου Τσούγκα

Έλληνες  29/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Ματθαίος Τσούγκας υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του Ελληνικού Εθνικισμού και της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας. Η προσφορά του στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Ελλάδος υπήρξε ανεκτίμητη. Πάνω απ’ όλα όμως ο Ματθαίος Τσούγκας παρέμεινε πιστός εθνικός αγωνιστής μέχρι το τέλος. Πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για μια Μεγάλη και Ελεύθερη Ελλάδα.

Θα μείνει αξέχαστη σε όλους η τελευταία του ομιλία στην μεγάλη εθνική συγκέντρωση του Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη. Το πάθος και η αγωνιστικότητα με την οποία εξέφρασε μια ολόκληρη κοινωνία, μια Ελλάδα που αντιστέκεται ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.

Ο Ματθαίος Τσούγκας ήταν ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Με την πολύπλευρη και άκρως επιτυχή πολιτική του δραστηριότητα κατάφερε να ενισχύσει σε υπερθετικό βαθμό την δυναμική του κινήματος, ιδίως στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, που ήταν ο κατεξοχήν τόπος δράσης του. Πάντα μάχιμος, αεικίνητος, με την μηχανή του σάρωνε καθημερινά όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης, δίνοντας το παρών σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, παντού όπου χτυπούσε η καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Και έπειτα σε περιοδείες ανά την επικράτεια να οργανώνει τις νομαρχιακές μας επιτροπές, να πρωτοστατεί λόγω του κύρους του στην μείζονα προσπάθεια του κόμματος να αποτελέσει έναν κραταιό εθνικό πόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Δεν θα ξεχάσω την συνεχή και άκρως αποδοτική μας επικοινωνία ακόμα και μέσα από την φυλακή για τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας. Η απώλειά του και το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Για την προσφορά του στην επιστήμη ως κορυφαίος Έλληνας ιατροδικαστής και καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα μιλήσουν πολλοί άλλοι, εγώ οφείλω να κλείσω αυτόν τον αποχαιρετισμό με έναν λόγο που εκφράζει πιστεύω όλους τους Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες:

Εις μνήμην του Ματθαίου Τσούγκα αντί στεφάνου ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να υλοποιηθούν τα οράματά του για την Πίστη και την Πατρίδα. Η παρουσία του θα είναι πάντα αισθητή στην πρώτη γραμμή του διαχρονικού αγώνα για μια Ελεύθερη και Μεγάλη Ελλάδα!

Ηλίας Κασιδιάρης


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης