Η γραφειοκρατία που ακόμα καλπάζει

Έλληνες  30/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τον τελευταίο καιρό, ιδίως κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαίρεται για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τις γενναίες μεταρρυθμίσεις με ψηφιακό πρόσημο που δήθεν υλοποίησε με σκοπό πάντα την καταπολέμηση της αιώνιας γραφειοκρατίας. Κάτι που ωστόσο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Πολίτης ήρθε σε επαφή με το εθνικό κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ και μας εξιστόρησε το παρακάτω περιστατικό: «Είμαι 60 ετών και καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εδώ και 15 χρόνια, πριν λίγο καιρό ήθελα να πάρω τηλέφωνο στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) της περιοχής μου, για να ρωτήσω κάτι εις ό, τι αφορά το επίδομα αναπηρίας. Κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα που έκανα επανειλημμένως αλλά ούτε και στα email που έστειλα. Έκανα λοιπόν το εξής για να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού. Πήρα τηλέφωνο στα ΙΚΑ όλων των μεγάλων πόλεων, ήτοι, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Λαρίσσης αλλά και Ιωαννίνων. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, δεν απαντούσε κανείς!

Αναγκάστηκα στο τέλος να πάω δια ζώσης να ρωτήσω κάτι, που στην ουσία απαιτούσε 30 δευτερόλεπτα. Περιττό να σας πω επίσης ότι στην υπηρεσία ήταν ένας υπάλληλος για να εξυπηρετήσει 10 πολίτες!»

Αυτό είναι το κράτος του Μητσοτάκη, ένα κράτος σε πλήρη αποσύνθεση εν μέσω πανδημίας το οποίο συνεχίζει αδιάλειπτα να ταλαιπωρεί τους πολίτες του.

Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες, είναι αυτό με τις καταβολές του επιδόματος Α21. Χιλιάδες οικογένειες δεν έλαβαν το επίδομα, με το εικονικό πρόσχημα της αλλαγής κλίμακας εισοδήματος με αποτέλεσμα να τους παρακρατούνται τα πλεονάζοντα ποσά από τις προηγούμενες 2 δόσεις. Ο λόγος; Μα φυσικά το κράτος που δρομολόγησε τις αιτήσεις στον ΟΠΕΚΑ πριν κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2020 και έτσι οι καταβολές των ποσών έγιναν με βάση την κλίμακα του 2019. Κάτι που ωστόσο πολλοί πολίτες δεν γνώριζαν και έτσι χάνουν μια μικρή οικονομική ανάσα εν όψει καλοκαιριού.

Το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα στέκεται πάντοτε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και δηλώνει ότι τόσο εντός όσο και εκτός βουλής θα δώσει έμφαση στην απλοποίηση της καθημερινότητας των Ελλήνων και την οριστική πάταξη της γραφειοκρατίας που ταλανίζει την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες.

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης