Καμία ανάμειξη στον πόλεμο των μεγάλων

Έλληνες  05/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο πόλεμος αυτός δημιουργεί «επί του πεδίου της μάχης», νέα δεδομένα με παγκόσμια σημασία. Είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των αμερικανονατοϊκών σχεδίων περικύκλωσης της Ρωσίας. Φανερώνει την πλήρη αποτυχία της Ευρώπης να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πορεία, ανεξάρτητη από τις δυο κοσμοκρατορικές δυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία. Η πλήρης «αιχμαλωσία» της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ και η ευθυγράμμισή της στην αντιρωσική περικύκλωση οδήγησαν στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Η ευρωπαϊκή χρεωκοπία είναι γεγονός.


Το ζήτημα που έχει ανοίξει στην Ουκρανία έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Πατρίδα μας. Η Ελλάδα, βρισκόμενη σε μια ευαίσθητη θέση με πλήθος απειλών. Ο Μητσοτάκης, δείχνοντας την δουλοπρέπειά του στην αντιρωσική συμμαχία ψηφίζει με πρωτοφανή φανατισμό όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και έστειλε από τους πρώτους οπλισμό στην Ουκρανία. Αυτά τα όπλα που αγόρασε ο Ελληνικός λαός τα στέρησε από τα νησιά μας. Πιθανόν να περάσουν στα χέρια νεοναζιστικών και άλλων εγκληματικών οργανώσεων.


Ενισχύει ποικιλοτρόπως τους δήθεν συμμάχους μας που συστηματικά αδιαφορούν για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τους νεομογγόλους σε Κύπρο και Αιγαίο. Κατηγορεί ανοιχτά την Ρωσία.
Η μεγαλύτερη ανακρίβεια που διαδίδει η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την επικίνδυνη απόφαση της να στείλει η Ελλάδα όπλα στην Ουκρανία, είναι πως «όλοι έστειλαν»! Είναι ψευδές και πλέον αποδεικνύεται με στοιχεία τα οποία εκτός από την δουλοπρέπεια της κυβέρνησης καταδεικνύουν και την έλλειψη κοινής στρατηγικής σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

  1. Επί συνόλου 27 μελών της Ε.Ε. μόνο 10 παρείχαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
  2. Επί συνόλου 30 μελών του ΝΑΤΟ μόνο 11 παρείχαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
    Για ποιο λόγο λοιπόν η Ελλάδα δεν επέλεξε το στρατόπεδο των ουδέτερων που είναι όπως φαίνεται από τα στοιχεία ισχυρότερο και θέτει σε μέγα ρίσκο την χώρα;
    Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα από την δοσιλογική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιοι. Φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ιστορία ή, ακόμη χειρότερα, αδιαφορεί για τις συνέπειές της. Την εκστρατεία του ελληνικού στρατού στην Κριμαία είχε ως συνέπειες την δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού της Ρωσίας και την ενίσχυση του Κεμάλ εναντίον των Ελλήνων.
    Είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα να αποκτήσει σύντομα εθνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα για την Ελλάδα, ως Ανεξάρτητη και Κυρίαρχη και όχι ως δουλοπρεπής και παρίας.

Δημήτριος Βαλασίδης

Συνταγματάρχης εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας.

Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης