Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ, έτοιμοι για τις εκλογές!

Έλληνες  22/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Την εβδομάδα που μας πέρασε δύο ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, η επέτειος του Πολυτεχνείου και το διάγγελμα της Πέμπτης από τον Πρωθυπουργό. Βέβαια και τα δύο χαρακτηρίζονται από μια ατμόσφαιρα τριβής, αποπληροφόρησης, αποσυντονισμού και σκοπιμοτήτων.

Όσον αφορά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974, θα σεβαστώ το επίπεδο των αναγνωστών και δεν θα αναφερθώ επί μακρόν σε αυτά. Προσωπικά είμαι σχετικά μικρός σε ηλικία και δεν πρόλαβα να αδράξω τον παλμό των γεγονότων. Για αυτό προτιμώ να διαβάζω τα επίσημα έγγραφα και πορίσματα, καθώς και τις αφηγήσεις των μεγαλυτέρων μου που τα έζησαν από πρώτο χέρι και τις μαρτυρίες των ατόμων που ήταν μέσα στο πολυτεχνείο. Επίσης ξέρω να λειτουργώ με ανάδρομη εξεταστική κρίση και να ανακαλύπτω τους λόγους εμφάνισης των γεγονότων με βάση τα αποτελέσματα που τα ακολούθησαν. Σίγουρα τίποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν παραμένει αγνό. Τα πάντα σχεδόν είναι σχεδιασμένα ή καθοδηγούμενα ή όταν αρχίζουν να εμφανίζονται υπόκεινται σε έξυπνη εκμετάλλευση και χειραγώγηση.

Χειραγώγηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από ξένες δυνάμεις και εξωτερικούς παράγοντες που ήθελαν να ανατρέψουν την πολιτικόστρατιωτική κυβέρνηση και να μας οδηγήσουν σε αυτά που ακολούθησαν. Πιστεύει άραγε ακόμη κανείς ότι οι γείτονές μας είδαν τι γίνεται με εμάς, είδαν τι ακολούθησε στην Κύπρο και «άδραξαν την ευκαιρία» για να κάνουν την εισβολή; Αυτό που γνωρίζω σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι γείτονές μας, είναι ότι σχεδιάζουν καλά κάτι, συνήθως το προαναγγέλλουν και το θέτουν σε εφαρμογή μετά από συνεννόηση με τις μεγάλες δυνάμεις έτσι ώστε και την αποδοχή τους να έχουν και να μειώσουν τις απώλειες στο ελάχιστο. Η περίπτωση δε αποτυχίας και ήττας απλά δεν είναι αποδεκτή. Όμως με τις αυξημένες και σημαντικές για τότε στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδας δεν ήταν καθόλου εύκολο να κάνουν τέτοιο εγχείρημα. Κάτι έπρεπε να αλλάξει, έπρεπε να φύγουν οι μέχρι τότε κυβερνώντες, όπως έφυγε το 40, αμετάκλητα όμως, ο Ι. Μεταξάς. Και βέβαια ο Ιωαννίδης δεν ήταν παρά ένα αφελές πιόνι στην εξέλιξη του σχεδιασμού.

Χειραγώγηση, πιθανή καθοδήγηση και εκμετάλλευση των τότε γεγονότων, από εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις, που ήθελαν και αυτές να αλλάξει το πολίτευμα, φυσικά αποκομίζοντας και αυτοί σημαντικά οφέλη. Το έργο των πολιτικών που ήρθαν από το εξωτερικό και πρωταγωνίστησαν στην λεγόμενη Μεταπολίτευση έχει καταγραφεί.  Ιδιαίτερη είναι η εκμετάλλευση των γεγονότων του Πολυτεχνείου από την ευρύτερη αριστερά, η οποία πάνω σε αυτό έστησε σύμβολα και λάβαρα, πολλά από τα οποία σύντομα κατέπεσαν όπως η Ηλένια, το κορίτσι της Breck Crème. Γνωστή είναι και η ιστορία της κεφαλής στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, άσχετη με τα γεγονότα, στην οποία κάθε χρόνο κατατίθενται λουλούδια, ενώ και από τον γλύπτη Μέμο Μακρή και από τον ίδιο τον καθηγητή και ιστορικό Νίκο Σβορώνο στον οποίο ανήκει, είχαν αφαιρεθεί η Ελληνική υπηκοότητα και η ιθαγένεια αντίστοιχα.

Έκτοτε, οι συγκεντρώσεις της Αριστεράς φαίνεται να έχουν αποκτήσει  την ανοσία από οποιαδήποτε «πανδημική»  νόσο και δείχνουν να έχουν γίνει ισχυρότερες και από τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και από τις αντίστοιχες θρησκευτικές συγκεντρώσεις, όσον βέβαια αυτές αφορούν στο υπόβαθρο του Ελληνισμού, δηλαδή την Ιστορία του και την Χριστιανοσύνη. Για επετείους αλλοφύλων και διαφορετικές θρησκείες δεν δείχνουν να πολυενδιαφέρονται. Μάλιστα τις υποστηρίζουν για λόγους πολυποικιλότητας.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε σοβαρά τους πολίτες ήταν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Δευτέρα. Δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς είναι αυτό το διάγγελμα, το ενδέκατο ή δωδέκατο, έχω χάσει την σειρά. Βέβαια και αυτό το διάγγελμα είχε δύο χαρακτηριστικά στοιχεία, όμοια με όλα τα προηγούμενα. Πρώτον ότι ανακοίνωσε επίσημα νέα μέτρα που θα ληφθούν και τα οποία προηγουμένως όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες απέκλειαν και δεύτερον ότι αυτά τα μέτρα ήταν από καιρό αναμενόμενα. Η χρονική στιγμή που του διαγγέλματος, μετά την επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Λονδίνο αφήνει ανοικτή την υπόθεση υπόδειξης των μέτρων από παράγοντες του εξωτερικού.

Όσον αφορά στα μέτρα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης,  «πρόκειται για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς». Μάλλον  αγγλικό ή γερμανικό  είναι αυτό το χιούμορ. Τα νέα μέτρα ουσιαστικά περιορίζουν στο σπίτι τους τα δύο τρίτα των πολιτών, περίπου 6μισι εκατομμύρια Έλληνες από τους οποίους οι μισοί είναι ανεμβολίαστοι και στους υπόλοιπους λήγει το πιστοποιητικό της δεύτερης δόσης. Ο κος Π/Θ ανέφερε ότι έχουμε μια «εθνική μάχη». Η χρήση των μαχών και των κρίσεων συνήθως χρησιμοποιείται από τον ιθύνοντα όταν αυτός θέλει να αυξήσει την επιβολή του στους «υπηκόους» του και να τους επιβάλλει νέες ατομικές και συλλογικές θυσίες. Όλοι οι κλάδοι πλήττονται, το εμπόριο, η εστίαση, οι μικροί επιχειρηματίες, οι τιμές σε όλα τα είδη απαραίτητα και μη έχουν αυξηθεί σημαντικά ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περιμένει ανάπτυξη στην τάξη του 7 με 8%.
Άραγε ξέρουμε τι σημαίνει αυτό; Μάλλον ότι όλοι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, ίσως χάρη στην πράσινη ανάπτυξη που τόσο προωθούν. «Με άλλοθι το εμβόλιο, σε ένα ακόμα κυβερνητικό διάγγελμα δεν έγινε καμία αναφορά σε ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων». Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ που σε αφίσες του αποκαλεί τους ανεμβολίαστους «Φασίστες»  (ΕΛΕΟΣ) και σιγοντάρει την κυβέρνηση ακολουθώντας μια διχαστική προσέγγιση. Αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Τσίπρας θυμήθηκε να κλάνει αντιπολίτευση και ανέφερε ότι «είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ενώ στην πραγματικότητα οι προτάσεις του δεν διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές . Αλλά και πρώην στελέχη της ΝΔ ασκούν δριμεία κριτική, όπως ο πρώην Κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Ε. Αντώναρος ο οποίος ανέφερε ότι «Ο Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα ξανά ότι είναι ο πιο ανίκανος, ανερμάτιστος κι επικίνδυνος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. Σπέρνει ανέμους. Θα θερίσει κοινωνικές θύελλες». Τα υπόλοιπα ενδοβουλευτικά κόμματα κινήθηκαν ανάλογα, με  κατακριτικές δηλώσεις αλλά στηρίζοντας ουσιαστικά την πολιτική του Μητσοτάκη και ενίοτε ζητώντας σκληρότερα μέτρα.

Από ότι αναφέρεται παραπάνω οδηγούμαστε σε τρία συμπεράσματα. ΠΡΩΤΟΝ ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κος Μητσοτάκης είναι διχαστικά, στρέφονται εναντίον των πολιτών και αναμένονται αναποτελεσματικά όπως και οι προηγούμενοι περιορισμοί. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι όλοι οι ενδοβουλευτικοί σχηματισμοί δηλώνουν αντίθετοι στην πολιτική του Πρωθυπουργού όμως στην πράξη αν εμβαθύνουμε στις δηλώσεις δεν διαφωνούν ουσιαστικά, αλλά επιπλέον τον στηρίζουν με τις ψήφους τους και ενίοτε υποστηρίζουν την διχαστική πολιτική που ακολουθεί. Παράδειγμα είναι οι αφίσες του ΚΚΕ που ανέφερα παραπάνω. ΤΡΙΤΟΝ, με όλον αυτόν τον ντόρο που γίνεται αλλά και τις περιοδείες που έχουν αρχίσει οι πολιτικοί  φαίνεται ότι έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο με ανοιξιάτικο αέρα. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ ακολουθεί μια ρεαλιστική προσέγγιση σύμφωνη με την πολλάκις αποδεδειγμένη και σοφή ρήση που λέει ότι «αφού δεν σε πάει, άστο» καθώς και αυτήν που αναφέρει ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Δεν λειτουργεί η πολιτική σας κε Μητσοτάκη και ο φταίχτης είσαστε εσείς, όχι οι πολίτες στους οποίους ρίχνετε την ευθύνη και τους οποίους προσπαθείτε συνεχώς να διχάσετε. Δεν λειτουργεί η πολιτική σας κε Πρωθυπουργέ και έχει έρθει η ώρα να εκφράσουν οι Έλληνες τους οποίους κατηγορείτε, την θέση τους μέσω των εκλογών. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε εδώ έτοιμοι για τις εκλογές. Ενώνουμε και στηρίζουμε τους πολίτες στον αγώνα τους για την ουσιαστική επιβίωση τόσο σε ατομικό επίπεδο αλλά και ολόκληρου του Έθνους. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης