Υπερηφάνεια: Ο Καμπόσος νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία

Έλληνες  28/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένα συγκλονιστικό ξημέρωμα σε όλους τους Έλληνες, φίλους των μαχητικών αθλημάτων και μη,  χάρισε ο Γιώργος Καμπόσος, κάνοντας πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα, Teofimo Lopez.

Ο Γιώργος Καμπόσος, ο Έλληνας ομογενής μποξέρ, έκανε φανταστική εμφάνιση ενώ έφτασε κοντά στο τελείωμα νωρίς νωρίς με νοκ ντάουν στον πρώτο γύρο. Τελικά η νίκη στο κατάμεστο Madison Square Garden ήρθε με split decicion και έγινε ο νέος unified παγκόσμιος πρωταθλητής στην Lightweight κατηγορία.

Ο μεγάλος νικητής μετά την τεράστια επιτυχία του αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του: «Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πυγμάχος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του: «Θέλω να απολαύσει τον γιο του. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό».

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ συγχαίρει τον Έλληνα αθλητή για την τρομερή του νίκη και του εύχεται κάθε δύναμη για τη δύσκολη αλλά λαμπρή συνέχεια στην πυγμαχία.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης