20 Ιουλίου 1974: Δεν ξεχνώ!

Έλληνες  20/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Σταύρος Μπιτσικόλης,

υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας

Σήμερα συμπληρώνονται 48 χρόνια από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου 1974, όταν οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στην Ελληνική Κύπρο σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Στις 05.30 το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 τα τουρκικά αποβατικά απέχουν μόνο 20 μίλια από την Κερύνεια και στο νησί σημαίνει συναγερμός. Η εισβολή του Αττίλα έχει ξεκινήσει. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν σφοδροί βομβαρδισμοί από τουρκικά αεροπλάνα.

Πάνω από 70 τουρκικά αεροσκάφη προσέβαλαν και κατέστρεψαν τον ναυτικό σταθμό της Κερύνειας, τα στρατόπεδα πεζικού και πυροβολικού, το σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης και το ραντάρ του ναυτικού στον Άγιο Ανδρέα. Τα βομβαρδιστικά του Αττίλα με την ίδια μανία χτύπησαν κατοικημένες περιοχές προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Πάνω από 200.000 Ελληνοκύπριοι εγκαταλείπουν τις Πατρογονικές τους εστίες και γίνονται πρόσφυγες στην ίδια τους την Πατρίδα. Ακολουθούν εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, φυλακίσεις και καταστροφές. Οι Κύπριοι βρέθηκαν στο έλεος των εισβολέων.

Χιλιάδες αιχμάλωτοι μεταφέρονται από την Κερύνεια στο λιμάνι της Μερσίνας και από εκεί στις φυλακές των Αδάνων.

Κάποιοι επέστρεψαν αλλά 48 χρόνια μετά 1619 Κύπριοι και Ελλαδίτες ακόμα αγνοούνται (τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους τα οστά εκατοντάδων αγνοουμένων αλλά ακόμα η τύχη πολλών αγνοείται).

Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού, είναι η ημέρα που για την Κύπρο σταμάτησε ο χρόνος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι σαν σήμερα 48 χρόνια πριν εκτελείται η προδοσία της Κύπρου και μαρτυρικές ημέρες ξημέρωναν για τα αδέλφια μας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται στις μέρες μας με άλλο ένδυμα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ να τιμώ τον καθαρό αγώνα των Ελλήνων Κυπρίων και Ελλαδιτών για ελευθερία και δίκαιο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ να τιμώ τους ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ μας της Ιερής Γης της Ελλάδος.

Γιατί όσο και να θέλουν κάποιοι ανθέλληνες προδότες ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.

ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης