Ατζέντα 2030: Και επίσημα η «Γκρέτα» της Ελλάδας

Έλληνες  31/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Άντζελα Βαλαβάνη

Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή συνεδρίαση τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής σχετικά με τη στρατηγική για την μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για όσα έχουμε γράψει μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πέρα από αρκετά μεγάλη, δείχνει και την ατζέντα που υπάρχει γύρω από την κυβέρνηση. Είναι η λεγόμενη ατζέντα 2030. Δηλαδή λιγότερο από δέκα χρόνια. Η ομιλία αυτή αποκαλύπτει και τον πραγματικό λόγο της πολεμικής απέναντι στις παραδόσεις, στην ίδια τη ζωή μας. Ακόμα και στα μέτρα των μετακινήσεων που βιώσαμε και βιώνουμε ακόμα με το ωράριο.

Βίαιη απολιγνιτοποίηση, βίαιη και άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών, προειδοποιήσεις στον κόσμο ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά λόγω της κλιματικής αλλαγής. Κλιματική αλλαγή υπάρχει, μην παρεξηγηθούμε, αλλά όχι έτσι όπως πλασάρεται. Να σταματήσουμε να τρώμε κρέας – το λέει επί λέξει – να αλλάξουν την παραγωγή τους οι αγρότες, ακόμα και το…. τσιμέντο κάνει κακό στο περιβάλλον και πρέπει να το ξεγράψουμε. Τσιμέντο θα χρησιμοποιούν μόνο αυτοί, η δήθεν ελίτ, στα σπίτια τους που αυξάνονται όσο παραμένουν στην κυβέρνηση. Βέβαια τους τόνους τσιμέντου που χρειάζεται μία και μόνο ανεμογεννήτρια τους κάνουμε γαργάρα να μην παρεξηγηθούν οι τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες και φίλοι της κυβέρνησης. Και πεθερός του Γεραπετρίτη ο ένας. Βίαιη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να είστε έτοιμοι και γι’ αυτό. Ανέφερε ότι πρόβλημα θα έχουν τα πλοία με τις μπαταρίες – εδώ γελάμε – στις μεγάλες μετακινήσεις, για τα αυτοκίνητα, όμως, τσιμουδιά. Δικαίωμα στις εξορύξεις θα έχουν μόνο οι Τούρκοι.

Μέσα από αυτήν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού  βρίσκονται τα πραγματικά τους σχέδια. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει. Αποϊεροποίηση της καθημερινότητά μας, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τον τρόπο ζωή μας. Αυτό θέλουμε; Ήδη έχουν επιφέρει καίρια πλήγματα στις ζωές μας με το έτσι θέλω. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα μας τα έχουν ανατρέψει όλα. Το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Επίσημα, πλέον, η Γκρέτα της Ελλάδας. Θα τους αφήσουμε;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης