24 Απριλίου 1915: Ξεκινά η Γενοκτονία των Αρμενίων

Έλληνες  24/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σαν σήμερα πριν 107 χρόνια, ξεκίνησε το μαρτύριο 1.500.000 Αρμενίων οι οποίοι θανατώθηκαν -πολλοί από αυτούς με βάρβαρο τρόπο- από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Άλλοι, εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και άλλοι εκδιώχθηκαν βιαίως σε πορείες θανάτου. Οι περιγραφές της εποχής είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Χρέος όλων μας να μην ξεχαστούν. Να μην αφήσουμε την ιστορική λήθη να σκεπάσει τις ψυχές τους. Οι Αρμένιοι, όπως και οι Πόντιοι αδερφοί μας είναι μερικά μόνο από τα θύματα της Τουρκικής Βαρβαρότητας κατά την διάρκεια της ιστορίας. Από την πτώση της Πόλεως, το 1453 μ.Χ. μέχρι την Τουρκική απόβαση και κατοχή της Κύπρου μας το 1974, το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο. Εκτοπισμοί, Θάνατος, Προσφυγιά, Πόνος, Εξισλαμισμός, Λεηλασία.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, τιμάει την μνήμη τους και ζητά να σταματήσει επιτέλους η Τουρκική προκλητικότητα, η οποία μεταφράζεται είτε με συνεχείς παραβιάσεις και στρατιωτικούς σχεδιασμούς για κατάληψη ελληνικών νήσων, είτε με εμπρηστικές δηλώσεις και χειρονομίες Τούρκων αξιωματούχων μπροστά στις κάμερες.

Έτσι είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στους όρους καλής γειτονίας;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης