Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Έλληνες  28/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μια από τις σημαντικότερες γιορτές του Έθνους μας, μιας ακόμη χρυσής σελίδας στο ατελείωτο βιβλίο της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. Ο Ελληνικός λαός, ξεχύθηκε στους δρόμους, αψηφώντας τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Στρατεύσιμοι και εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας. Με υψηλό ηθικό, ενθουσιασμό και χαμόγελο στα χείλη, έτρεχαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να καταταγούν στον Ελληνικό στρατό.

Στα βουνά της Ηπείρου γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα το έπος του 40!Το καθεστώς του Μουσολίνι κουρελιάστηκε στις κορφές και τα φαράγγια της Πίνδου. Ως Έλληνες και κυρίως η νέα γενιά πρέπει να γνωρίζει την Ιστορία μας, η οποία θα σβήσει μόνο όταν την ξεχάσουμε όλοι. Χρέος μας είναι να συνεχίζουμε τον αγώνα, παλεύοντας όπως μας δίδαξαν οι ήρωες και οι πρόγονοί μας, που δεν φοβήθηκαν να πεθάνουν για την Πατρίδα τους αλλά και για το μέλλον της. Την Ιστορία μας και τους ήρωές μας πρέπει να τους τιμάμε και όχι να τους ξεχνάμε. Όπως το '40 που ακούστηκε το «ΟΧΙ» έτσι και τώρα μια φωνή εμείς παλεύοντας για την Πατρίδα μας.

«Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών»

Ας ξυπνήσουμε όλοι τον αγωνιστή του '40 που κρύβουμε μέσα μας!

Ζήτω η αθάνατη Ελληνική ψυχή!

Ζήτω το έπος του '40!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης