Οικονομία - Το μεγάλο άλυτο πολιτικό πρόβλημα

Έλληνες  24/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Του Παναγιώτη Φραϊδάκη

Όλες οι μελέτες των μεγάλων διεθνών οργανισμών πιστοποιούν, σχεδόν σε καθημερινή βάση, την πτώση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε όλους τους τομείς όπως προ κορωνοϊού, πόσο μάλλον τώρα με τα ακαταλαβίστικα lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Οι εξαγωγές μας έχουν συρρικνωθεί, ενώ οι εισαγωγές μας έχουν εκτιναχθεί! Οι σοβαροί μεγαλοεπενδυτές μάς αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, πλην ελάχιστων που έρχονται για να αρπάξουν καρποφόρα φιλέτα της οικονομίας σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ οι κυβερνήσεις των μνημονίων όλους αυτούς τους αποκαλούν στρατηγικούς επενδυτές! Και δεν φτάνει όλο αυτό, αλλά ταυτόχρονα έχουμε διευκολύνει τα τελευταία 25 χρόνια πολλές ελληνικές βιομηχανίες να μετεγκατασταθούν σε γειτονικές ανταγωνιστικές χώρες και μάλιστα με λεφτά Ελλήνων φορολογουμένων! Και φτάνουμε στο σήμερα, με πρόσχημα το lockdown λόγω κορωνοϊού… να δίνουμε τη χαριστική βολή σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν μείνει ανοικτές όλα αυτά τα χρόνια έστω και υπολειτουργώντας, με αποτέλεσμα να έχουμε νέες στρατιές ανέργων!

Τα μνημόνια άνοιξαν την κερκοπόρτα για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και την υποθήκευσή του για 99 χρόνια! Το 2010 με Δημόσιο χρέος 156% του ΑΕΠ μας είπαν ότι έπρεπε να πάμε στο ΔΝΤ γιατί θα έπεφτε στο κεφάλι μας ο ουρανός, και τώρα τι βλέπουμε; Μετά από 11 χρόνια σκληρής αφαίμαξης των πολιτών και ξεπούλημα της χώρας, αντί να πέσει το Δημόσιο χρέος να έχει επεκταθεί στο 205% και να έχει ανοδικές τάσεις, ενώ η ανεργία σταθερά πάνω από το 25% παρά τα τρικ της ΕΛΣΤΑΤ κατά καιρούς, που αν δεν ήταν το Δημόσιο να διορίζουν φίλους και κομματικούς εγκάθετους, θα είχαμε τη σωστή εικόνα ανεργίας, πάνω από 35% κυρίως στους νέους!

Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μετά οτιδήποτε άλλο! Για να λυθεί χρειάζεται να πάρει τα ηνία της χώρας μια καθαρά ελληνική εθνική κυβέρνηση που θα έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με τους μεταπράτες, την σημερινή παρασιτική “ελίτ”, χωρίς να άγεται και να φέρεται και να εξαρτά την ύπαρξή της από αυτούς, η οποία σήμερα εξυπηρετεί αποκλειστικά και κατά προτεραιότητα τα ξένα συμφέροντα, και ως αντίδωρο παραμένουν ως “κυβέρνησή ” τοποτηρητές τους και με ό, τι καλούδια τους χαρίζουν αυτές οι υπηρεσίες!

Ένα πρώτο σημαντικό βήμα θα ήταν να αντιμετωπίσουμε το παραεμπόριο σε όλα τα επίπεδα που ξεκινάει από τα πεζοδρόμια των λαθρομεταναστών (χωρίς όμως να σταματάει εκεί), με την προστασία και ανοχή του κράτους οπερέτα της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Αυτό είναι που σκοτώνει τον υγιή ανταγωνισμό και κυρίως τους μικρομεσαίους, και δημιουργεί την παραοικονομία, αποτέλεσμα αυτής να καλύπτει το 27% του επίσημου ΑΕΠ!

Η παραοικονομία χρόνια τώρα έχει δημιουργηθεί για να υπάρχουν εύκολα διαθέσιμα μαύρα κεφάλαια για την στήριξη του πολιτικού συστήματος, που διοχετεύονται εντέχνως προς τους πολυποίκιλους υποστηρικτές του! Και δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι την παραοικονομία την κάνουν οι άνεργοι ή οι συνταξιούχοι; Χρειαζόμαστε άμεσα μια φορολογική μεταρρύθμιση που να δίνει ουσιαστικά κίνητρα πρωτίστως στους μικρομεσαίους με μειωμένους συντελεστές στο εισόδημα, στο ΦΠΑ και εύκολη χρηματοδότηση, όπως την δεκαετία 1965-1975, αποτέλεσμα να έχουμε ανάπτυξη 9% και η ανεργία να έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά 2% !

Για όλα αυτά καθοριστικός παράγοντας είναι η εξυγίανση του Δημοσίου από τα κομματικά τρωκτικά στη Διοίκηση του κράτους! Επίσης μεγάλο όνειρο-Στόχος είναι η εξόρυξη και αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, γιατί χωρίς αυτόν είμαστε καταδικασμένοι σε αργό θάνατο! Όλα τα άλλα προβλήματα της οικονομίας και λειτουργίας του κράτους έπονται, είναι λεπτομέρειες (μπροστά σε αυτούς τους στρατηγικούς στόχους) που σταδιακά θα διορθωθούν αν υπάρξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις!

Όλα αυτά αγαπητοί μου ΕΛΛΗΝΕΣ μπορεί να γίνουν πράξη μόνο με μια αμιγώς ελληνική κυβέρνηση που φιλοδοξούμε να ηγηθεί ο πιο αγνός ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ που ακούει στο όνομα ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης