Περί Εμβολίων

  05/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Την εβδομάδα που πέρασε, ξεκίνησε στην χώρα μας η διαδικασία του εμβολιασμού. Η παράσταση άρχισε με την είσοδο του εμβολίου στη χώρα μας από τον Προμαχώνα, όπου εμφάνισαν ένα βανάκι την ώρα που περνούσε από το τελωνείο. Είχε σήμανση ότι η θερμοκρασία μέσα σε αυτό ήταν ελεγχόμενη, αλλά καλού κακού όταν έφτασε την επόμενη ημέρα στην Αττική στάθμευσε στο Κρυονέρι.

Στη συνέχεια, η ΠτΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι πολιτικοί έσπευσαν να εμβολιαστούν με μεγάλη μάλιστα δημοσιότητα από πλήθος καναλιών, τα οποία βέβαια πριμοδοτήθηκαν με ακόμη 18 εκατ. Ευρώ.

Το πόσο πραγματικά ασφαλές και αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο δεν μπορεί να καθοριστεί στην παρούσα φάση γιατί δεν έχει μεσολαβήσει αρκετός χρόνος για την ανάλυση των δεδομένων και την ολοκλήρωση των ερευνών. Ο Μπιλ Γκέιτς, ο γνωστός «φιλάνθρωπος» δισεκατομμυριούχος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την ασφάλεια του εμβολίου, πρακτικά δεν απάντησε λέγοντας πως η FDA είναι η υπεύθυνη για να δει την ασφάλεια και ότι είναι ευτυχές το γεγονός ότι έχουμε πολλά διαφορετικά εμβόλια για τον κορωνοϊό. Παραδέχθηκε όμως ότι έχουν παρατηρηθεί πολλές παρενέργειες από το εμβόλιο λέγοντας όμως πως δεν είναι σοβαρές αλλά τελικά υπάρχουν.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχουμε στο νου μας σχετικά με το εμβόλιο, είναι αυτό το οποίο καθορίζει όλους τους άλλους παράγοντες του εμβολίου, δηλαδή το κέρδος. Το κέρδος της Pfizer και των άλλων εταιρειών, το κέρδος των μεσαζόντων, το κέρδος των προωθητών του εμβολίου και το κέρδος της διαχείρισής του. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με όλα τα εμβόλια και με όλα τα φάρμακα. Στην περίπτωση του κορωνοϊού το κέρδος αυξάνεται εκθετικά αφού εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα. Προκειμένου να προστατευθεί αυτό το εν δυνάμει κέρδος, φυσικό είναι να υπάρχει μια έξαρση «πληροφόρησης» και προβολής του εμβολίου, τόσο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του όσο και στην ασφάλειά του. Γι’ αυτό και θα δούμε την υπέρμετρη προβολή από τα ΜΜΕ που τόσο αδρά επιδοτήθηκαν, πιθανότατα αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό. Θα δούμε επίσης ακραίες αντιδράσεις υπεράσπισής του από «ειδικούς» του κλάδου μέχρι και δημοσιογράφους που δεν διαθέτουν οι ίδιοι τα τυπικά προσόντα για να κρίνουν. Βέβαια όσο υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες υπερασπιστές των εμβολίων, όπως σε κάθε επιστημονικό θέμα, συνήθως υπάρχουν και αρκετοί ειδικοί επιστήμονες που τα κατακρίνουν. Θα δούμε επίσης προσπάθεια γελοιοποίησης, εξευτελισμού και απειλών εναντίον όσων αντιδρούν στα δεδομένα του εμβολίου.

Βασική θέση των Ελλήνων για την Πατρίδα είναι ότι δεν έχει δοθεί αρκετός χρόνος στα εμβόλια αυτά να δοκιμαστούν και να βελτιωθούν ώστε να είναι 100% σίγουρο ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποτελούν τα ίδια κίνδυνο για τον εμβολιαζόμενο.

Το δεύτερο θέμα είναι αυτό της διαχείρισης του εμβολιασμού. Σύμφωνα με άρθρο του Associated Press στο Αυστραλιανό Πρακτορείο Ειδήσεων – ABC News, 27 Dec, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ακολούθησε μια περισσότερο προσεκτική και χαμηλών τόνων προσέγγιση για να αντιμετωπίσει το μεγάλο ποσοστό σκεπτικισμού κατά του εμβολίου στη Γαλλία. Όπως δήλωσε: «Είμαστε η χώρα του Διαφωτισμού και του Λουδοβίκου Παστέρ. Πρέπει να μας οδηγούν η λογική και η επιστήμη». Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται τα λόγια της Justine Lardon που περπατά με πατερίτσες μετά από τις παρενέργειες στον εμβολιασμό της για Ηπατίτιδα Β το 2010, «αν το εμβόλιο μπορεί να εξαλείψει την επιδημία, αυτό είναι υπέροχο, αλλά δεν θέλω ένα εμβόλιο που είναι σαν ωρολογιακή βόμβα».

Αντίστοιχα στην χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κο Μ. Γιαννάκο (ΘΕΜΑ 104,6) μόλις ένα ποσοστό 40% των νοσηλευτών, του προσωπικού δηλαδή που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί. Βέβαια κυρίαρχη είναι η τύπου φιέστας προβολή του εμβολιασμού, η προπαγάνδα μέσω των καλοπληρωμένων ΜΜΕ και ο εκφοβισμός και ο εμπαιγμός των σκεπτικιστών. Όπως αναφέρει σε άρθρο του στη σελίδα των Ελλήνων για την Πατρίδα ο Γεώργιος Μανούσος, όσοι έχουν αντίθετη άποψη γελοιοποιούνται και διώκονται. Όλα τα μέτρα που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται για τον περιορισμό των ανθρώπων που δεν θα εμβολιαστούν, εκτιμώ ότι αποσκοπούν καθαρά στον εκφοβισμό. Δεν είναι δυνατόν να στερείς βασικές ελευθερίες σε ανθρώπους, πόσο περισσότερο μάλιστα να χρησιμοποιείς τον εκφοβισμό για να τους αναγκάσεις να εμβολιαστούν. Παρακολουθούμε τώρα την αρχή της όλης ιστορίας και χρειάζεται καθαρό μυαλό, σωστή κρίση και αρκετή δύναμη. Καλή Χρονιά σε όλους, σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους πατριώτες και πάντα ψηλά το κεφάλι.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης