Πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Έλληνες  20/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κάθε μέρα γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες μεθοδεύσεις από εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους πιέζουν τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν -χωρίς βεβαίως να παίρνουν και την ανάλογη ευθύνη σε περίπτωση παρενέργειας- εκβιαστικά, κοινώς με το ζόρι.

Συγκεκριμένα, σε καταγγελία που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κόμματος και που δημοσιεύθηκε επίσης στο makeleio.gr αναφέρεται προσπάθεια μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας να πιέσει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν με το έτσι θέλω. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα αναφέρεται το εξής:

H Διοίκηση της εταιρείας διέταξε όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοί της, να μεταφερθούν σε διαφορετικό κτήριο, μακριά από τους υπόλοιπους, καθώς τους απαγορεύθηκαν αυστηρά όλες οι μετακινήσεις, εκτός του συγκεκριμένου ορόφου, πλην τουαλέτας, η οποία βρίσκεται στον ίδιο όροφο!

Μιλάμε ξεκάθαρα για διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και «μιασμάτων» που θυμίζει εποχές Σπιναλόγκας και Απαρτχάιντ. Η εντολή αυτή ήρθε να συμπληρώσει μια σειρά πολύμηνων και συνεχόμενων απειλών απόλυσης προς όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Εδώ και μήνες η εταιρεία πιέζει αφόρητα όποιον δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και του φέρεται πλήρως απαξιωτικά. Συγκεκριμένα ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρείας, διατηρούν λίστα ανεμβολίαστων υπαλλήλων, τους οποίους καλούν συχνά στο γραφείο τους για να τους πιέσουν ιδιαιτέρως να εμβολιαστούν εκβιάζοντάς τους μέχρι και με απόλυση!

Για το το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, ανήθικες και εξευτελιστικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με τον επαγγελματικό αλλά και ανθρώπινο πολιτισμό. Καλούμε την συγκεκριμένη εταιρεία -τα στοιχεία της οποίας έχουμε στην διάθεσή μας από την καταγγελία- να σταματήσει τους εκβιασμούς και να δείξει επιτέλους τον ανάλογο σεβασμό στους εργαζομένους της.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης