Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Κόντε, ο Σαλβίνι προ των πυλών

  26/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι από τον κυβερνώντα συνασπισμό.

Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση Κόντε επιβίωσε από δύο ψηφοφορίες εμπιστοσύνης στην Ιταλική Βουλή, όλα δείχνουν πως οι εκλογές στην γειτονική χώρα εμφανίζονται ως πολύ πιθανές. Η φυγή του Ματέο Ρέντσι άφησε εκ νέου την κυβέρνηση χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία.

Κύριος λόγος που ο πρόεδρος της Ιταλίας αναμένεται να προκηρύξει άμεσα εκλογές είναι το γεγονός ότι στο εγγύς μέλλον επίκεινται κρίσιμες αποφάσεις στην γείτονα χώρα, ενώ η υγειονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια για ακυβερνησία.

Αυτή την στιγμή στην Ιταλία πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις είναι η πατριωτική Λέγκα του Βορρά σημειώνοντας ποσοστά της τάξεως του 24%, ενώ τρίτο κόμμα με εξαιρετικά αυξημένα ποσοστά της τάξεως του 17% είναι το εθνικιστικό Frateli d' Italia. Συνεπώς, ένας συνασπισμός των δύο συγγενικών ιδεολογικά κομμάτων αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά περί το 40%, γεγονός που θα δημιουργήσει μια συνεκτική και αρραγή ιδεολογικά κυβέρνηση.

Φαίνεται πως η πρακτική των δύο κομμάτων και ιδιαιτέρως του Ματέο Σαλβίνι, δηλαδή να οργώσει στην κυριολεξία, απ' άκρου εις άκρον την γειτονική χώρα απέδωσε καρπούς συγκεντρώνοντας τη μεγάλη μάζα του Ιταλικού λαού στο πλευρό του.

Όλα δείχνουν πως η γειτονική Ιταλία είναι πιθανό σύντομα να περάσει στα χέρια των πατριωτών και των εθνικιστών γεγονός που, όπως εκτιμούν έγκυροι ευρωπαίοι πολιτικοί αναλυτές, αναμένεται να αναζωπυρώσει την δυναμική των πατριωτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη. Μια Ευρώπη που στενάζει από το το βάρος της λαθρομετανάστευσης, του δημογραφικού μαρασμού και του κορωνοϊού.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα, στην προμετωπίδα των πραγματικά εθνικών δυνάμεων είναι έτοιμοι αρχικά να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή και στην συνέχεια να γίνουν η εθνική αντιπολίτευση και η εθνική κυβέρνηση που θα εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα σε αυτήν την νέα Ευρώπη που ανατέλλει, την Ευρώπη των εθνών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης