ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με βίλες στο κύμα υποδέχεται η Ελλάδα Σομαλούς μετανάστες; (φωτό)

  17/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θυμόμαστε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκης είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό, με αφορμή την υπόθεση με τους Σομαλούς μετανάστες, ότι «δεν θέλουμε να γίνουμε πύλη εισόδου στην Ευρώπη». Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που εξασφάλισε το SLpress.gr, παραθαλάσσια βίλα στη Χίο φαίνεται να έχει παραχωρηθεί σε μετανάστες Σομαλούς!

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το σχετικό άρθρο από το ιστολόγιο slpress.gr:

"Μόλις πριν ένα μήνα είχε γίνει θέμα για τους Σομαλούς και τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται μέσω Τουρκίας ώστε να εισέλθουν κατόπιν παράνομα στην Ελλάδα. Ο αρμόδιος υπουργός είχε δηλώσει: «Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με κατά παραγγελία και σκόπιμη συγκέντρωση μεταναστών από τη Σομαλία, από διακινητές. Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Τουρκίας κυμαίνεται μεταξύ των 2.000 και 3.000».

Επισήμανε ακόμη ότι: «Υφίστανται στοιχεία ακόμη ότι Σομαλοί πολίτες έλαβαν βίζα υγείας ή φοιτητική βίζα στην Τουρκία, ενθαρρυνόμενοι με άμεσες ή έμμεσες μεθόδους». Οι Σομαλοί, σε αντίθεση με άλλες εθνικότητες, μπορούν να εισέλθουν στην Τουρκία χωρίς περιορισμούς και στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα μέσω διακινητών.

Πόσο χρηστή, όμως, μπορεί να θεωρηθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού εάν παραχωρούνται ακόμα και βίλες –φυσικά με το αζημίωτο για τους ιδιοκτήτες– σε παράνομους μετανάστες; Σε ειδυλλιακή παραθαλάσσια τοποθεσία στην περιοχή Αγίας Ερμιόνης - Μέγα Λιμνιώνα της Χίου έχει παραχωρηθεί βίλα σε Σομαλούς. Βίλα που όπως θα δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες μας θα ονειρευόταν ο καθένας μας για τις διακοπές του.

Όπως λοιπόν φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι παράνομοι εισερχόμενοι Σομαλοί, εκτός από μηνιαίο εισόδημα, έχουν εξασφαλισμένη στέγη και μάλιστα σε προνομιακή θέση και ακριβώς απέναντι και πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια, τα οποία φαίνονται καθαρά στο βάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω βίλα οικία έμεναν μέχρι πρότινος στελέχη ΜΚΟ, γεγονός που δείχνει ότι η ενοικίαση έχει γίνει μάλλον από ΜΚΟ. Η συγκεκριμένη βίλα είναι καταχωρημένη στη γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων.

Διαφήμιση της χώρας για μετανάστες

Με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ κάποιοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν ανήκουν επισήμως στις τουριστικές επιχειρήσεις της Χίου (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) και ενδεχομένως με εικονικά ή καθόλου συμβόλαια, έχουν νοικιάσει τις ιδιοκτησίες τους σε ΜΚΟ, οι οποίες στεγάζουν μετανάστες αιτούντες άσυλο. Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται ο τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής.

Η περιοχή βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο μεταξύ της Χίου και της τουρκικής ακτογραμμής. Το σήμα από τουρκικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας φτάνει καμπάνα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε εκείνο το σημείο πραγματοποιείται το 70-80% των παράνομων αφίξεων μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεχής συνεννόηση ΜΚΟ διακινητές στις απέναντι ακτές για την άφιξη βάρκας αλλά και παράνομη ενημέρωση για το στίγμα του ελληνικού λιμενικού σκάφους.

Κάποια καταλύματα, που στεγάζουν παράνομους μετανάστες, είναι ακριβώς πάνω στην θάλασσα, οπότε κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει άφιξη στα κρυφά, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς στρατιωτικός εμπειρογνώμονας για να καταλάβει τη σημασία που θα έχουν για τις τουρκικές υπηρεσίες οι πληροφορίες για τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, τις οποίες με απλά κινητά μπορούν να δώσουν κάποιοι στρατολογημένοι μετανάστες σε περίπτωση κρίσης, ή απλώς ελληνικών ασκήσεων.

Δίνουμε κίνητρα για να έλθουν κι άλλοι!

Είναι πλέον ακατανόητο από τη μία ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής να κατηγορεί την Τουρκία για εσκεμμένη προώθηση μεταναστών (εν προκειμένω Σομαλών) και στη συνέχεια, όταν αυτοί φτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να τους στεγάζουν σε βίλες με "ιδιωτική" παραλία, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους για παροχή ασύλου.

Προφανώς στους αιτούντες άσυλο πρέπει να παρέχεται κάποια στέγη, αλλά όχι και να τους προσφέρονται σπίτια που καθιστούν δελεαστική την παράνομη είσοδό τους στα ελληνικά νησιά. Άραγε, τι μήνυμα περνάει διεθνώς όταν υποψήφιοι –κατά κανόνα οικονομικοί– μετανάστες λαμβάνουν από συμπατριώτες τους να έχουν φτάσει στα νησιά με τέτοια σπίτια; Δεν συνιστά αυτό κίνητρο για όσους ακόμα διστάζουν να κάνουν το ταξίδι;

Και έπειτα τι θα γίνει το τουριστικό κεφάλαιο της χώρας πάνω στο οποίο καλώς ή κακώς δομήθηκε η ελληνική οικονομία; Δεν απαξιώνεται; Σε αντίθεση με αυτά που είπε ο κ. Μηταράκης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να γίνουμε πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη, η διαχείριση που γίνεται και μάλιστα στα νησιά της πρώτης γραμμής λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο.

Για όποιον σπεύσει να πει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν το σπίτι έχει νοικιαστεί από ΜΚΟ κι αυτή το παραχώρησε σε Σομαλούς παράνομους μετανάστες, η απάντηση είναι απλή: Οι ΜΚΟ κάνουν τη δουλειά τους, φροντίζοντας να φέρνουν νέες φουρνιές παράνομων μεταναστών, επειδή αυτοί είναι η "επαγγελματική τους ύλη", από αυτούς ζουν και μάλιστα πλουσιοπάροχα. Για την προστασία των θαλασσίων συνόρων, όπως και για την εθνική ασφάλεια, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, η οποία έχει υποχρέωση να σφίξει τα λουριά των ΜΚΟ και να εκδιώξει όσες παίζουν τέτοια παιχνίδια.

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και το πήδημα...”

ΠΗΓΗ

Οι "Έλληνες για την Πατρίδα" καταγγέλλουν την άθλια πολιτική της ΝΔ στο ζήτημα του μεταναστευτικού και απαιτούν να υπάρξει άμεσα μία απάντηση των ιθυνόντων σχετικά με τα με τα όσα αναφέρονται στο ανωτέρω δημοσίευμα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης