«Τα γυρίζουν» για το εμβόλιο: «Δεν είμαστε σίγουροι αν εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού»

  04/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καθημερινά, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών έρχονται αντιμέτωποι με εύλογα όσο και πιεστικά ερωτήματα στα οποία από ό, τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν απαντήσεις.

Έτσι, σε χθεσινή εκπομπή του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με τίτλο «Dateline», ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Λέστερ Χολτ κατά πόσον ο εμβολιασμός διασφαλίζει την αποτροπή της μετάδοσης του ιού από τον εμβολιασθέντα σε άλλους ανθρώπους.

«Παρόλο που θα έχω εμβολιαστεί, μπορώ να μεταφέρω τον ιό σε άλλους ανθρώπους;», ήταν η ερώτηση του Χολτ.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτό με βάση αυτά που ξέρουμε», απάντησε ο Μπουρλά.

Η παραδοχή του CEO της Pfizer, είναι ενδεικτική για την έλλειψη επιστημονικής θεμελίωσης της άποψης εκείνων που ισχυρίζονται πως όσοι αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο θα αποτελούν δήθεν κίνδυνο για τους συνανθρώπους τους, ενώ όσοι το κάνουν δεν θα αποτελούν.

Η αποκαλυπτική αυτή ομολογία του Μπουρλά καταδεικνύει ότι τα επιχειρήματα όλων αυτών (Μητσοτάκη, Πορτοσάλτε, Εισαγγελάτου κλπ.) που μιλούν για ανάγκη είτε υποχρεωτικού εμβολιασμού είτε επιβολής κοινωνικών περιορισμών σε όσους αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο, δεν προσκρούουν μόνο στις θεμελιώδεις ηθικές, θρησκευτικές και εν γένει συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, αλλά επιπλέον πάσχουν επιστημονικής τεκμηρίωσης και δεν βασίζονται σε υγειονομικά δεδομένα.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και οι επιφυλάξεις που εκφράζονται για την ασφάλεια των συγκεκριμένων εμβολίων ακόμα και από καθαρά συστημικούς-καθεστωτικούς παράγοντες, όπως ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Αντόνιο Φάουτσι, ο οποίος πριν δύο μέρες κατηγόρησε τη βρετανική ρυθμιστική αρχή ότι έδωσε έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer χωρίς να εξετάσει με προσοχή αν είναι ασφαλές:«Πήραν τα δεδομένα από τη Pfizer και αντί να τα εξετάσουν προσεκτικά, είπαν ''εντάξει ας εγκρίνουμε το εμβόλιο''», είπε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ.

Χθες βέβαια, ο Φάουτσι έσπευσε με νεώτερες δηλώσεις του να ζητήσει συγγνώμη: «Δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι περί αμέλειας παρόλο που έτσι φάνηκε». Οι απολογητικές δηλώσεις του Φάουτσι δείχνουν ότι κάποιοι «του τράβηξαν το αυτί» για την κριτική την οποία άσκησε.

Έχει άλλωστε επανειλημμένα διαπιστωθεί ότι η εκδήλωση και της παραμικρής διαφοροποίησης από την κατεστημένη άποψη στο θέμα του κορονοϊού, επιχειρείται να κατασταλεί και κάθε αντίθετη γνώμη να φιμωθεί.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης