Σακελλαροπούλου: Επικίνδυνη για την Ελλάδα!

  03/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε προκλητικές αναφορές σχετικά με την Αγία Σοφία προέβη ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο Ερντογάν, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην προσευχή της Παρασκευής. Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τη μετατροπή της σε τζαμί «στέμμα του 2020», μιας χρονιάς που, όπως είπε, ήταν «γεμάτη πόνο για όλη την ανθρωπότητα». Παράλληλα, σε αντίστοιχη τοποθέτηση προχώρησε και ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter: «Όσοι ενοχλούνται από τη λειτουργία της Αγιά Σοφιάς σαν τζαμί, και της χαράς που έδωσε αυτό το γεγονός στον λαό μας, βρίσκονται σε πόλεμο με οτιδήποτε ανήκει στο έθνος μας. Επιπλέον, εχθρεύονται την αρχή πως η κυριαρχία ανήκει στο κράτος μας άνευ προϋποθέσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και ενώ θα περίμενε κανείς μια απάντηση από την πλευρά μας, έπεσε έξω. Απόλυτη σιγή! Και αντί για μια ανακοίνωση σε αυτές τις συνεχιζόμενες χυδαίες προκλήσεις των Τούρκων διαβάσαμε την απίστευτη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τη μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, παίρνοντας έτσι την ευθύνη από την Σακελλαροπούλου. Πραγματικά εξοργιστικά περιστατικά στην Ελλάδα εν έτη 2021. Ό, τι και να συνέβη για εμάς είναι εξίσου ντροπιαστικό. Όμως, το σημερινό κείμενο έχει σκοπό να κάνει μια ανασκόπηση για τα έργα της Προέδρου της Δημοκρατίας σε διάστημα λίγων μηνών. Να θυμίσουμε ότι η κα Σακελλαροπούλου ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα:

- Έβγαλε την εικόνα της Παναγίας από το γραφείο της.

- Έβγαλε τα καρυοφύλλια των Αγωνιστών του 1821 από το γραφείο της.

- Αφαίρεσε τις Ελληνικές σημαίες στην γιορτή της Δημοκρατίας.

- Δεν κάνει ποτέ τον σταυρό της σε χριστιανικές τελετές που ως «αγγαρεία» παραβρίσκεται.

- Απαγόρευσε για πρώτη φορά στην επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος στην Μητρόπολη Αθηνών να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος. Ή το δέχτηκε αν υιοθετήσουμε την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

- Δεν προσκύνησε το Ευαγγέλιο και τον Σταυρό όταν ο Αρχιεπίσκοπος την υποδέχτηκε στην Μητρόπολη.

Και εμείς την έχουμε πρώτη πολίτη της πατρίδας μας, Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ορθόδοξης Ελλάδας... Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Από την μία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έχει αναφέρει ούτε μία φορά στον λόγο του το «Ελληνίδες και Έλληνες» αλλά προτιμά να χρησιμοποιεί το «συμπολίτες μου» και από την άλλη η Σακελλαροπούλου που βγάζει απέχθεια για καθετί ελληνικό. Και έχουμε να δούμε ακόμα πολλά. Ειδικά φέτος, που συμπληρώνονται και 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λοιπόν, η κα Σακελλαροπούλου. Ναι! Αλλά σε ποια χώρα;

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης