Ακραία κυβερνητική ανικανότητα

Έλληνες  23/07/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά, όπως: Να μας τρομοκρατεί. Να σπείρει διχόνοια. Να ψεύδεται. Να μας φτωχοποιεί. Να αντιστρέφει την πραγματικότητα, με τη βοήθεια των αργυρώνητων ΜΜΕ. Να φιμώνει, να φυλακίζει και να ρίχνει άφθονη λάσπη στους Έλληνες Εθνικιστές. Να κουρελιάζει το Σύνταγμα και να ποδηγετεί την Δικαιοσύνη. Να αποδομεί το κοινωνικό κράτος. να μας γεμίζει λαθρομετανάστες.. Να επιδεικνύει τυφλή υπακοή στις προσταγές των παγκοσμιοποιητών. Με δύο λέξεις να καταστρέφει τη ζωή μας.

Σε αυτό το κράτος που τα πάντα είναι υπό διάλυση, υπάρχει μία υπηρεσία που δουλεύει (ή μας δουλεύει), με υπερβάλλοντα ζήλο: Είναι η υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, το γνωστό μας «112». Τι να πρωτοθυμηθούμε; Με άπνοια κάηκε η μισή Εύβοια, για να εγκατασταθούν τα σιδερένια εκτρώματα που δήθεν θα μας λύσουν (μάλλον θα επιτείνουν) το ενεργειακό και περιβαλλοντικό μας πρόβλημα. Και σε αυτή την περίπτωση όμως το 112 λειτούργησε άψογα και απομάκρυνε τους κατοίκους, για να μην προστατέψουν – γλυτώσουν τις περιουσίες τους. Πριν από λίγες ημέρες οι Έλληνες ρίγησαν στην είδηση από την Μονή της Παναγίας Γοργοεπηκόου, που την είχαν περικυκλώσει οι φλόγες. Οι Μοναχές  αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν, παρά τις προτροπές της Αστυνομίας, και με Προσευχές και Ψαλμωδίες έσωσαν το Μοναστήρι. Για άλλη μια φορά η δύναμη της Ψυχής νίκησε. Δάμασε ακόμα και τις φλόγες.

Επί μία εβδομάδα καίγονται οι ψυχές των Ελλήνων. Καίγονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, χιλιάδες περιουσίες. Καταστρέφεται ανεπιστρεπτί η πανίδα και χλωρίδα του τόπου μας. Η κυβέρνηση σε όλες τις περιπτώσεις βρίσκει τη λύση: "Βαφτίζει" όλα αυτά σαν «ακραία καιρικά φαινόμενα» που οφείλονται στην δήθεν «κλιματική αλλαγή». Εμφανίζονται και στα ΜΜΕ κάτι φαντάσματα “ειδικών”, ξέρετε αυτοί που μας έσωσαν ή μάλλον μας κατέστρεψαν με τα εμβόλια, τις υποχρεωτικότητες και τα lock-down, επιβεβαιώνουν ότι φταίει η κλιματική αλλαγή και ξεμπέρδεψαν. Προτρέπουν μάλιστα την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές όπως τον κορωνοϊό: Με απαγόρευση κυκλοφορίας. Πρόστιμα για τους παραβάτες. Αστυνομικούς να ελέγχουν τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν. Υποσχέσεις για αποζημιώσεις (τύπου ελεημοσύνη – Pass) στους παθόντες. Όπως πάντα: Ουδείς υπεύθυνος, ουδείς φταίει, πλήρης ατιμωρησία. Προσπαθούν να μας κάνουν να εμπεδώσουμε ότι αν δεν έχουμε γύρω στους 20οC, με αραιή συννεφιά και μέτριους ανέμους, είναι λογικό ο κρατικός μηχανισμός να παραπαίει και γενικά το Κράτος να μην λειτουργεί καλά. Για τους εντολοδόχους πολιτικάντηδες, διαχρονικά, είναι τελείως άγνωστες οι έννοιες: Προνοητικότητα, μακροχρόνιος σχεδιασμός, οργάνωση, αξιοκρατική στελέχωση, σωστή Διοίκηση.

Και αυτές οι πυρκαγιές είναι μια έκφανση της δυστοπικής κοινωνίας που ζούμε. Μιας χρεωκοπημένης, κυρίως ηθικά, κοινωνίας, αποτέλεσμα δουλοπρεπών, παρωχημένων, ευκαιριακών, ατελέσφορων πολιτικών. Πολιτικές που οικοδόμησαν ένα κράτος ψευδεπίγραφα κοινωνικό, με ανύπαρκτη παιδεία και δημόσια υγεία, κατά βάση ατομικιστικό και συμφεροντολογικό, που αποθέωσε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Ένα κράτος κύριο υπεύθυνο της δυστυχίας που βιώνουν οι πολίτες του. Προφανώς δεν φταίει η ανύπαρκτη «κλιματική αλλαγή», ούτε η ξηρασία, ούτε η φύση των δασών μας, ούτε οι δυνατοί άνεμοι, ούτε … ούτε… Αυτά πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν σε αυτήν την ευλογημένη γωνιά που ζούμε. Οι φλόγες (όπως και πολλά άλλα δεινά) ‘’τρέφονται’’ και θεριεύουν από την ανικανότητα και τις επιλογές των πολιτικάντηδων. Θυμάμαι στην Πατριδογνωσία του Δημοτικού μάθαμε ότι «Η Πατρίδα μας έχει κλίμα Εύκρατο Μεσογειακό με ζεστά και ξηρά Καλοκαίρια…» Πρόληψη και αντιπυρική προστασία όλο το χρόνο, μηδέν. Ο μέχρι πρότινος υπουργός εσωτερικών κ. Βορίδης, μάλλον εξάντλησε όλη την ενεργητικότητά του στο να εφευρίσκει ντροπολογίες που στέρησαν τα εκλογικά δικαιώματα του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και σε μισό εκατομμύριο Έλληνες. Πιθανότατα δεν του έμεινε χρόνος, σαν προϊστάμενος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να ασχοληθεί με το πόσα χρήματα μοίρασε στους Δήμους για την πυροπροστασία. Ούτε πρόφτασε να κάνει έστω έναν στοιχειώδη έλεγχο που δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα. Καλά, για τον Δήμο Αθηναίων ξέρουμε. Έγιναν “μεγάλοι περίπατοι” για τους Πακιστανούς, βραχύβιες πανάκριβες ζαρντινιέρες και εσχάτως για την ολοκλήρωση του κήπου του Ωδείου. Μην αναρωτηθείτε που είναι αυτός ο κήπος και πόσο μεγάλος είναι. Να ξέρετε μόνο ότι η ολοκλήρωσή του στοιχίζει 3,2 εκατομμύρια ευρώ! Μάλλον τα δέντρα θα έχουν επικάλυψη από φύλλα χρυσού.

Σήμερα όλοι διαπιστώνουν την έλλειψη των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Γρήγορα ξέχασαν την επιλογή της “σωστής πλευράς” από τον κ. Μητσοτάκη στο Ουκρανικό, που πέραν των λοιπών καταστροφικών επιπτώσεων, είχε αντίκτυπο και στις δυνατότητες πυρόσβεσης της χώρας μας. Είναι προφανής η έλλειψη του ρωσικού “θηρίου”  Be-200, που έσβηνε πρόπερσι τις πυρκαγιές με δυνατότητα ρίψης 12 τόνων νερού. Πέρυσι επέλεξαν να προμηθευτούμε 15 αεροσκάφη Air Tractor AT-802 (κατάλληλα μόνο για αεροψεκασμούς) με δυνατότητα ρίψης 3 τόνων νερού. Δηλαδή το περισσότερο νερό έχει εξατμιστεί πριν φτάσει στη φωτιά. Επιπλέον δεν μπορούν να πετάξουν με ανέμους πάνω από 5 Μποφόρ. Μην ξεχνάμε και τις αδιαφανείς διαδικασίες προμήθειάς τους. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση έχει εθιστεί στις απ’ ευθείας αναθέσεις, η νομότυπη διαδικασία διαγωνισμών της προκαλεί αλλεργία και κυρίως βλάπτει τους ημέτερους εργολάβους. Έτσι φέτος θα στηριχθούμε πάλι στα γερασμένα Canadair, και pezzetel.

Τώρα, για το ποιος βάζει τις φωτιές, όλοι υποπτεύονται αλλά ποτέ δεν θα το μάθουμε, καθώς ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει οι ακριβοπληρωμένες μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούν τηλέφωνα πολιτικών, αντί να ασχολούνται με σοβαρά θέματα. Τρέμει μήπως βρεθεί μπλεγμένος κανένας από τους προσφιλείς του λαθρομετανάστες. Και τρέμει ακόμα περισσότερο μήπως αποδειχθούν συνομωσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν ότι αυτή τη φορά θα γίνει μία ιδιότυπη αναδάσωση με ανεμογεννήτριες. Θα μπορούσε κάλλιστα η κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος σε όλες αυτές τις φήμες, με ένα Νόμο που θα έλεγε: «Απαγορεύεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις περιοχές που καίγονται». Αυτό άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμά μας. Νομίζω όμως ότι έχει συνηθίσει να φτιάχνει νόμους μόνο αντισυνταγματικούς όπως αυτούς για το περιβόητο «Μπλόκο Κασιδιάρη». Μήπως έχω μεγάλες απαιτήσεις; Ξέρω ότι η αδερφή του κ. Πρωθυπουργού, Κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, είναι επικεφαλής του Convergences Greece Forum, το οποίο επιδοτήθηκε με 70.000 €, από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος, τον Ιούνιο του 2020 με σκοπό  να αναλάβει «την ευθύνη της προσπάθειας για την άμβλυνση των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία αιολικών πάρκων». Πάντα «λεφτά υπάρχουν» όταν πρόκειται για το συμφέρον της Γερμανίας. Αναζητείται Ελληνική κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται για το συμφέρον της Ελλάδος.

Μήπως για να βρούμε τέτοια κυβέρνηση, πρέπει να ανατρέξουμε 55 χρόνια πίσω; Τότε στην ‘’επάρατη’’ επταετία που δεν είχαμε παρά ελάχιστες πυρκαγιές, για τον απλούστατο λόγο ότι η απόλυτη τάξη και ασφάλεια που επικρατούσε στην χώρα δεν άφηνε χώρο να ‘’κινηθούν’’ οι εμπρηστές. Τότε υπήρχε, στην θέση του “επιτυχημένου κατά τον κορωνοϊό” κ. Κικίλια, ή του λαθρολάγνου κ. Μηταράκη, ένας παρασημοφορημένος, στα πεδία των μαχών του Έθνους, Αξιωματικός. Ένας ικανός Υπουργός, που δεν είχε βαρύγδουπους τίτλους όπως: «Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», αλλά ήξερε να βρίσκει και να τιμωρεί, όποιον σκεφτόταν έστω, να κάνει κακό στο κοινωνικό σύνολο. Αναλογίζεστε ποια θα ήταν η τύχη ενός εμπρηστή την περίοδο της ‘’κακής χούντας’’; Πόσους εμπρηστές έχει συλλάβει και πως τους έχει τιμωρήσει η καλή μας, κατ’ ευφημισμό, ‘’δημοκρατία’’; Ακόμα ″αναζητούνται″ υπεύθυνοι για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι. 

Αλλά ας μην πάμε τόσο παλιά. Ας θυμηθούμε ότι μέχρι το 1992 υπήρχε μια Δημόσια Υπηρεσία που ανήκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ήταν η ΣΥΚΕΑ (Στρατιωτική Υπηρεσία Κατασκευής Έργων Ανασυγκροτήσεως) με τις ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως). Μια Υπηρεσία που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1957, και είναι γνωστό πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της, στην ανασυγκρότηση της χώρας μετά την Κατοχή και τον Συμμοριτοπόλεμο.

Κυρίως στους κατοίκους της επαρχίας, που είναι και κάποιας ηλικίας, είναι γνωστό το τεράστιο έργο που έκαναν οι ΜΟΜΑ.  Οι επτά ΜΟΜΑ (και δύο Μονάδες προκατασκευών) ήταν κατασκευαστικές Μονάδες που αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων σε όλη την χώρα, αλλά κυρίως δραστηριοποιούντο στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, όπου οι εργολάβοι δεν είχαν και πολύ ″ενδιαφέρον″ να πάνε. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από Αξιωματικούς, οπλίτες, πολιτικό προσωπικό (μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, οδηγοί, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κλπ), και εθελοντές νέους προστρατιωτικής ηλικίας. Στο σύνολό τους, ήταν περίπου 6.500 άτομα, με άριστη τεχνική κατάρτιση.

Η ΣΥΚΕΑ έκανε την κατασκευή, βελτίωση και αρχική διάνοιξη σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, συνολικού μήκους περίπου 15.000 χλμ., σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά νησιά και σε όλους τους ορεινούς όγκους της χώρας μας. Σε όλους αυτούς τους δρόμους έγιναν τα απαραίτητα τεχνικά έργα (γέφυρες, τοίχοι αντιστήριξης, οχετοί κλπ) και ασφαλτοστρώθηκαν. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους δρόμους χρησιμοποιούνται χωρίς προβλήματα μέχρι σήμερα, καθώς η κατασκευή τους είναι άριστη, αφού έγινε βάσει της επιστήμης και της εμπειρίας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών και όχι το εύκολο κέρδος των εργολάβων.

Παράλληλα εκτελούσε και πολλά άλλα έργα, όπως:

  • Την κατασκευή Στρατοπέδων και κτηρίων, όπως: το Στρατόπεδο ‘’ΣΑΚΕΤΑ’’ με την Σχολή Αξιωματικών Νοσοκόμων, Στρατιωτικά Βιομηχανικά Εργοστάσια όπως τα 691 ΒΕΒ, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης κ.α.
  • Την απ’ αρχής κατασκευή ή επέκταση 17 αεροδρομίων (σ.σ. Αυτά που ξεπούλησαν εν μία νυκτί οι πολιτικάντηδες). Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτέλεσε όλες τις χωματουργικές εργασίες του αεροδρομίου των Σπάτων και αν την άφηναν τα “διαπλεκόμενα” θα το ολοκλήρωνε η ΣΥΚΕΑ. Συνεπώς ήταν πολιτική επιλογή το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να ανήκει στην γερμανική εταιρεία HOCHTIF.
  • Κατασκευή αποστραγγιστικών, αρδευτικών, αντιπλημμυρικών και υδραυλικών έργων σε όλη την χώρα, με τα οποία αξιοποιήθηκαν και δόθηκαν προς καλλιέργεια εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης.
  • Αποκατάσταση σεισμοπλήκτων περιοχών με την κατασκευή οικισμών με όλα τα έργα υποδομής και τους προκατασκευασμένους οικίσκους. Την συγκεκριμένη εμπειρία την αξιοποίησε στην δημιουργία των οικισμών (Σάπες, Φαρκαδόνα κλπ) προσωρινής αποκατάστασης των Ελλήνων παλιννοστούντων από τους σοσιαλιστικούς ‘’παραδείσους’’.
  • Κατασκευή πάνω από 700 μικρών κοινωφελών έργων

Μια άλλη μεγάλη προσφορά των ΜΟΜΑ ήταν ότι σε αυτές εκπαιδεύονταν (θεωρητικά και πρακτικά) τεχνίτες, χειριστές και οδηγοί χωματουργικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων, από τις σχολές του ΟΑΕΔ. Όλα αυτά τα παιδιά μάθαιναν μια πολύ χρήσιμη τέχνη, από την οποία ζούσαν αξιοπρεπέστατα και δεν γινόντουσαν σερβιτόροι ή ακόμα χειρότερα δεν έφευγαν στο εξωτερικό.

Σε περίοδο πολέμου οι ΜΟΜΑ μετέπιπταν σε Τάγματα Μηχανικού Αποκαταστάσεως Συγκοινωνιών (ΤΜΑΣ) και υπάγονταν στους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς με βασική αποστολή την αποκατάσταση ζημιών από εχθρικούς βομβαρδισμούς ή σαμποτάζ σε έργα υποδομής της χώρας. Μεριμνούσαν δηλαδή για να μένουν ‘’ανοιχτά’’ στα μετόπισθεν το οδικό δίκτυο, οι γέφυρες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ. Στην προδοσία της Κύπρου το 1974, παρόλο που στον κρατικό μηχανισμό λίγα λειτουργούσαν, (σ.σ. όλοι ασχολούντο με την έλευση του ″Εθνοσωτήρα″) οι ΜΟΜΑ, σαν καλοστρωμένη μηχανή, συνέδεσαν εντός πέντε ημερών όλα τα πολεμικά αεροδρόμια με γειτονικούς δημόσιους δρόμους, ώστε σε περίπτωση βομβαρδισμού των αεροδιαδρόμων, τα phantom να μπορούν να απογειωθούν από τις εθνικές οδούς κλπ. Βλέπετε ότι οι διοικητές των ΜΟΜΑ δεν ήξεραν ότι ο ψευτοεθνάρχης πρέσβευε ότι: «η Κύπρος κείται μακράν». Αναρωτιέμαι σε μια παρόμοια κρίσιμη κατάσταση (που όλοι φυσικά απευχόμαστε) οι πολιτικάντηδες τι έχουν σκοπό να κάνουν; Μήπως να επιτάξουν μηχανήματα των εργολάβων; Λογικότατο. Θα ζητήσουμε από τον εχθρό να σταματήσει τον πόλεμο για μερικούς μήνες, ώστε να μπορέσουμε εμείς να κάνουμε την επιστράτευση των μηχανημάτων και των χειριστών τους.   

Άφησα για το τέλος αυτό που μας πονάει αυτές τις μέρες. Ο μηχανισμός της ΣΥΚΕΑ, ήταν ένα πολυεργαλείο στα χέρια της κάθε Κυβέρνησης. Οι ΜΟΜΑ, έδιναν πρώτες το παρόν σε όλες τις συμφορές που έπληξαν τον Ελλαδικό χώρο (σεισμοί, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες κ.λπ.). Σε τέτοιες κρίσιμες ημέρες οι προωθητές, οι ισοπεδωτές, οι φορτωτές, ήταν πάνω στα ρυμουλκά. Όλα έτοιμα με ένα τηλεφώνημα να ριχθούν άμεσα στην μάχη με τις φλόγες. Αλλά και όλο τον χρόνο δούλευαν, με πρόγραμμα, για να είναι όλα έτοιμα την στιγμή της ανάγκης. Υπήρξε ένας υπεύθυνος, άρτια εκπαιδευμένος και έμπειρος. Δεν εμπλέκοντο όπως σήμερα πέντε υπουργεία, δεκάδες Περιφέρειες και εκατοντάδες Δήμοι! Τι να συντονίσεις και ποιός να πάρει αποφάσεις; Έτσι βέβαια διασπείρονται οι ευθύνες και θριαμβεύει η ατιμωρησία, που είναι και το ζητούμενο. Από τον Σεπτέμβριο, κάθε ΜΟΜΑ ήξερε ποιες αντιπυρικές ζώνες θα διανοίξει και ποιες θα καθαρίσει. Έτσι πρέπει να λειτουργεί το Κράτος κύριε Μητσοτάκη. Δεν τρέχουμε την τελευταία στιγμή να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Αν τώρα σας γεννάται το εύλογο ερώτημα, γιατί ο τεράστιος αυτός κρατικός οργανισμός με τόσο μεγάλη προσφορά διαλύθηκε. Η απάντηση έρχεται αβίαστα: Τα διαπλεκόμενα  οικονομικά συμφέροντα και οι προδότες πολιτικάντηδες. Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των ΜΟΜΑ, άρχισε μετά την μεταπολίτευση, όταν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργοληπτικών εταιρειών, πίεζαν τις κυβερνήσεις για την περικοπή των πιστώσεων προς τις ΜΟΜΑ για την εκτέλεση έργων. Στη συνέχεια στη δεκαετία του ’80 άρχισε να αναπτύσσεται μέσα στο πολιτικό προσωπικό των ΜΟΜΑ, ο πολιτικά καθοδηγούμενος συνδικαλισμός και ο υπέρμετρος διορισμός υπαλλήλων εις βάρος πιστώσεων των έργων με αποτέλεσμα η εκτέλεση πολλών εξ αυτών να γίνεται αντιοικονομική. Τέλος, στην δεκαετία του ’90, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποφάσισε την διάλυση των ΜΟΜΑ μετά από έντονες πιέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων (σ.σ. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο κ. Αντώνης Σγαρδέλης της J&P ΑΒΑΞ, που ήταν ταυτόχρονα γενικός διευθυντής της Ν.Δ. και Πρόεδρος του συλλόγου εργοληπτών. Ναι! καλά καταλάβατε. Είναι αυτός που για την «τεράστια προσφορά του στη “δημοκρατία” και στο Έθνος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έθεσε στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.) Για μια ακόμη φορά το μικροπολιτικό συμφέρον τέθηκε πάνω από τα Δημόσιο συμφέρον.

Από τους Δημοσίους Υπαλλήλους της ΣΥΚΕΑ, οι συνδικαλιστές μετατάχθηκαν στα ‘’ευγενή’’ υπουργεία (Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ), οι υπόλοιποι απλώς απορροφήθηκαν στο Δημόσιο. Ήταν πραγματικά θλιβερό να βλέπεις εξαιρετικά πεπειραμένους τεχνίτες, που απέδιδαν πραγματικό έργο, να γίνονται φύλακες στο πολεμικό μουσείο. Τα μηχανήματα (περίπου 4.000) είχαν ακόμα χειρότερη τύχη: Πολλά δόθηκαν στους Δήμους, όπου στην πλειοψηφία τους απλώς σκούριασαν, καθώς δεν υπήρχε ούτε έργο να αξιοποιηθούν, ούτε χειριστές, ούτε τεχνίτες, ούτε ανταλλακτικά. Αρκετά εκποιήθηκαν, ή μάλλον ορθότερον χαρίσθηκαν στους εργολάβους, καθώς αν και ήταν σε άριστη κατάσταση (οι ωρομετρητές τους έγραφαν μόνο μερικές εκατοντάδες ώρες) πουλήθηκαν σαν scrap. Να μην παραλείψω να αναφέρω ότι καμία εκατοστή μηχανήματα, χαρίσθηκαν στους Αλβανούς για όλα τα ″καλά″ που μας έχουν κάνει και για την ″ιδιαίτερη φροντίδα″ τους στην Ελληνική μειονότητα.              Ως εδώ οι μεμψιμοιρίες. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Αρχίλοχου του Πάριου: «Οὔτε τι κλαίων ἰήσομαι». (σ.σ. Με το να κλαίω δεν θα γιατρευτώ). Ότι έγινε στο παρελθόν δεν αλλάζει. Τώρα να δούμε τι δέον γενέσθαι: Πρώτα συνειδητοποιούμε ότι ένα Κράτος που οι πολιτικάντηδες καταλήστεψαν, που διέλυσαν τους Θεσμούς του, που το παραγέμισαν με ανίκανους εγκάθετους, δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ούτε υπό κανονικές συνθήκες, ούτε υπό έκτακτες. Τεχνογνωσία και εμπειρία υπάρχει. Μέσα σε κάθε Έλληνα ενυπάρχει ένας πολυμήχανος Οδυσσέας. Ένα γνήσιο Εθνικό Κόμμα, οι ΕΛΛΗΝΕΣ υπάρχει. Όραμα, Θέληση και Ψυχή έχουν οι Έλληνες Εθνικιστές για ένα κράτος τελείως διαφορετικό. Ένα Κράτος, στοργικός πατέρας και αρωγός του πολίτη και όχι “χωροφύλακας” και τιμωρός. Ένα γνήσια κοινωνικό Κράτος με ικανή Διοίκηση, αξιοκρατικά στελεχωμένη, που θα έχει οργάνωση, προνοητικότητα και θα μπορεί να κάνει μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Οι Έλληνες Εθνικιστές εγγυώνται ότι αυτό το προνομιακό γωνιακό οικόπεδο που λέγεται «ΕΛΛΑΣ», θα γίνει ένας παράδεισος για τους γηγενείς κατοίκους του και τους φίλους επισκέπτες του.      


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης