Αμερικανικές εκλογές: Ψήφισαν ακόμα και τα δέντρα αλλά δεν πειράζει γιατί ήταν δέντρα… «Δημοκρατικά»

  09/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εδώ και λίγες ημέρες, αμέσως μετά την 3η Νοεμβρίου 2020, ημερομηνία διεξαγωγής των Προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου…του παραλόγου.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μέχρι αυτή τη στιγμή αθροίζει περισσότερες από 70 εκατομμύρια ψήφους υπέρ του, προέβη σε βαρύτατες καταγγελίες αναφορικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η διαλογή των ψήφων.

Κατήγγειλε δημοσίως, με τον πιο ευθύ και απερίφραστο τρόπο, την ύπαρξη παρατυπιών και ατασθαλιών οι οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, καθόρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών όχι απλά σε μεμονωμένες Πολιτείες, αλλά σε πανεθνικό επίπεδο, δίνοντας ένα ψευδές, ένα χαλκευμένο προβάδισμα στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.Ειδικότερα, κατήγγειλε ότι καταμετρήθηκαν παρανόμως εκατομμύρια εκπρόθεσμες επιστολικές ψήφοι, καθώς επίσης επιστολικές ψήφοι που εστάλησαν από ανήλικα άτομα τα οποία δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και επιστολικές «ψήφοι» θανόντων προσώπων. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες έγινε χρήση ψηφιακού λογισμικού το οποίο αλλοίωνε σκοπίμως το αποτέλεσμα σε βάρος του. Ο ισχυρισμός του αυτός μάλιστα επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον σε μία περίπτωση, από σχετική απόφαση τοπικού Δικαστηρίου.Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξήγγειλε την έναρξη πολυμέτωπης νομικής μάχης για την τεκμηρίωση αυτών των ισχυρισμών ενώπιον των Δικαστηρίων, θα περίμενε κανείς να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος στα ΜΜΕ της συγκεκριμένης χώρας επί του θέματος αυτού και να γίνουν επισταμένες δημοσιογραφικές προσπάθειες για τη διερεύνηση της βασιμότητος ή μη των καταγγελλομένων.

Αντ’ αυτού, προς μεγάλη έκπληξη κάθε αντικειμενικού παρατηρητού των γεγονότων, είδαμε τη συντονισμένη αντίδραση των μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων οι οποίοι διέκοψαν τη ζωντανή μετάδοση του διαγγέλματος του Προέδρου της χώρας (!) και έσπευσαν-χωρίς όμως να παραθέτουν στοιχεία-να χαρακτηρίσουν τα λεγόμενά του αβάσιμα.    Ομοίως, οι υποστηρικτές του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, αντί να συνηγορήσουν στη διενέργεια ενδελεχούς δικαστικής έρευνας ώστε να δείξουν πως δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, έσπευσαν να υιοθετήσουν το σύνθημα «Μετρήστε όλες τις ψήφους». Με απλά λόγια, να καταμετρηθούν αδιακρίτως όλα τα ψηφοδέλτια, αδιαφορώντας πλήρως για τυχόν παρατυπίες, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο να καταμετρηθούν ψήφοι που παρανόμως βρέθηκαν στους εκλογικούς σάκους και κατά συνέπεια αδιαφορώντας αν το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελεί προϊόν νοθείας που θα αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση!Αν λάβει κανείς υπόψη τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο όχι μόνο στην Ελλάδα (βλ. παράνομες φυλακίσεις Εθνικιστών) αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερικανική Ήπειρο, διαπιστώνει ότι σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο υπάρχει ένα σύστημα, ένα αδίστακτο κατεστημένο το οποίο στρέφεται κατά όσων υπερασπίζονται τις Εθνικές και εν γένει παραδοσιακές, πνευματικές, αξίες.

 Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί την έννοια της Δημοκρατίας επιλεκτικά. Εφαρμόζει για όλα τα ζητήματα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επικαλείται τη νομιμότητα, την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα, κατά το δοκούν. Πρεσβεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την έκφραση διαφορετικής άποψης μόνο όταν αυτές εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του.      Όταν τα συμφέροντά του θίγονται, επιχειρεί να περιθωριοποιήσει την αντίθετη γνώμη, να αποσιωπήσει, να ειρωνευτεί, να λοιδωρήσει και να ευτελίσει.

Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι είναι πάρα πολλά τα εκατομμύρια των ανθρώπων ανά τον κόσμο που ανθίστανται σε αυτό το σύστημα. Σε κάθε χώρα υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που αντιδρούν τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα, που ζητούν πληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, που θέλουν να μην αποδεχθούν παθητικά την κατάσταση που δημιουργείται, αλλά να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον το οποίο θα τους παρέχει την ευκαιρία να ζήσουν μέσα σε αληθινή και υγιή πρόοδο, υλοποιώντας τα όνειρα που κάθε νέος (ή λιγότερο νέος) άνθρωπος δικαιούται να έχει.

Έναν τέτοιο αγώνα ακριβώς διεξάγουν και οι Έλληνες για την Πατρίδα και σε αυτόν τον αγώνα σε καλούν να συμμετάσχεις!    


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης