Σαμαράς και Μητσοτάκης: Εξίσου ένοχοι στην προδοσία της Πατρίδος

  24/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με σημερινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πολιτικός απατεώνας Σαμαράς επιχειρεί να εμφανιστεί ως δήθεν πατριώτης και να διασωθεί από την λαϊκή δυσαρέσκεια την οποία προκαλεί η προδοτική πολιτική Μητσοτάκη με την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδος-Τουρκίας.

Όσοι διαθέτουν πολιτική μνήμη αντιλαμβάνονται ότι η εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη σήμερα, αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που είχε ακολουθήσει και ο Σαμαράς την περίοδο 2012-2015.

Να θυμίσουμε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά είχαν διεξαχθεί 6(!) γύροι διερευνητικών επαφών και δύο συνεδριάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας από όπου και η σχετική φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν άρθρο.

Στο κείμενο μάλιστα της Κοινής Δήλωσης που εκδόθηκε μετά την πρώτη εξ αυτών των συνεδριάσεων στις 5 Μαρτίου 2013, η Ελληνική Κυβέρνηση τάσσονταν υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ(!) και υπέρ της συνέχισης των διερευνητικών επαφών(!). Αντιγράφω από το κείμενο :

«Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σημασία και για τις δύο χώρες και τις αφορά. Η Ελλάδα και η Τουρκία προσβλέπουν στην επίτευξη αυτού του στόχου σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές της ΕΕ...Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να διατηρήσουν τη δυναμική στις διερευνητικές επαφές».

Άλλωστε, ο ενδοτισμός απέναντι στην τουρκική απειλή είναι δομικό και διαχρονικό στοιχείο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Επομένως, τα κίνητρα της παρέμβασης Σαμαρά δεν είναι καθόλου πατριωτικά.

Σχετίζονται με την απέλπιδα προσπάθεια του πρώην Προέδρου της ΝΔ να διασωθεί από το πολιτικό ναυάγιο στο οποίο οδηγεί η πολιτική Μητσοτάκη και κυρίως συνιστούν μία απόπειρα παραπλάνησης των δεξιών ψηφοφόρων ότι δήθεν μέσα στη ΝΔ υπάρχουν στελέχη τα οποία σκέπτονται και δρουν πατριωτικά.

Σε ό, τι αφορά την έμμεση κριτική που ασκεί ο Σαμαράς στην φιλογερμανική πολιτική του Μητσοτάκη («Η Γερμανία μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι τώρα στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Και ούτε πολύ ευρωπαϊκά θα έλεγα»), είναι κάτι το οποίο μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε καθώς και ο ίδιος ο Σαμαράς ως Πρωθυπουργός ακολούθησε την ίδια γραμμή.

Είναι γνωστό ότι όταν επισκέπτονταν το Βερολίνο, οι γερμανικές εφημερίδες έγραφαν ότι εμφανίστηκε ως «ικέτης στη συνάντησή του με τη Μέρκελ», ενώ και στο θέμα των μνημονίων έκανε την απόλυτη κωλοτούμπα, καθώς ενώ στο Ζάππειο τα αρνούνταν, λίγους μήνες μετά τα συνυπέγραψε και τα υποστήριξε θερμώς. Η πολιτική των μνημονίων αποδείχτηκε σωτήρια για τις γαλλο-γερμανικές τράπεζες, όπως παραδέχτηκε και ο Μπαράκ Ομπάμα στο πρόσφατο βιβλίο του.

Σαμαράς και Μητσοτάκης έχουν ακολουθήσει εξίσου φιλοτουρκική και φιλογερμανική πολιτική. Επιπλέον, μαζί συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, προκειμένου να εξαπατήσουν εκατομμύρια Ελλήνων ψηφοφόρων σχετικά με την στάση της ΝΔ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία προεκλογικά την κατήγγειλαν, όμως μετεκλογικά των εφαρμόζουν απολύτως πιστά.

Οι Έλληνες εθνικιστές δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το παιχνίδι ισχύος που διεξάγεται ανάμεσα στα διάφορα «τζάκια» της ΝΔ ούτε παρασύρονται από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που αποσκοπούν στην παγίδευση μερίδας πατριωτικών ψήφων στο μαντρί της Νέας Δημοκρατίας ή σε τυχόν αποκόμματα που αυτή κατά καιρούς δημιουργεί.

Ο Έλληνες πατριώτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι και ο Σαμαράς και ο Μητσοτάκης και ότι οι όποιες «κόντρες» τους αφορούν αποκλειστικά την νομή της εξουσίας και του δημόσιου πλούτου.

Το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας μέσω μειοδοτικών διερευνητικών συνομιλιών θα φθείρει το πολιτικό αφήγημα του Μητσοτάκη και ήδη προκαλεί διαρροή ψήφων προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, αυξάνουν συνεχώς την πολιτική τους δυναμική και θα είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, διεκδικώντας επάξια την είσοδό τους στη Βουλή!

Χριστόφορος Τσάγκας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης