Από το Νταβός με ... αγάπη

Έλληνες  21/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παρεχώρησε ο Πρωθυπουργός στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φορουμ, μάς ενημέρωσε με βεβαιότητα μάλιστα, πως «δε θα κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία» (!) .

 Η αλήθεια είναι πως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε ακούσει πολλά κι έχουμε υποστεί περισσότερα την τετραετία της διακυβέρνησής του. Το γεγονός ότι διαθέτει και μαντικές ικανότητες, όχι δεν το είχαμε σκεφτεί ούτε εμείς. Είναι όμως κάποιο κληρονομικό χάρισμα που διεθέτει και εμφανίζεται τόσο σίγουρος για κάτι που έχει αποδείξει η ιστορία πως δεν έχει ώρα άφιξης ή μήπως κάτι άλλο;

 Τι σάς κάνει κύριε Πρωθυπουργέ να είστε σίγουρος πως δε θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία; Κι αν όντως το πιστεύετε γιατί επενδύονται τόσα δις για να εξοπλιστεί η χώρα; Για αποτροπή θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος και θα είχε και δίκιο. ΟΜΩΣ,  η απότροπη έχει νόημα ΕΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ, αυτός που θέλει να την πετύχει είναι διατεθειμένος να ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ των οπλικών συστημάτων που διαθέτει. Με την δήλωση αυτή ο Κ.Μ, απλώς αφαιρεί κι άλλα βέλη από τη φαρέτρα της Ελλάδας και δίνει το πράσινο φως στον Ερντογάν να τραβήξει το σκοινί όσο ο ίδιος το επιθυμεί, αφού δια στόματος Πρωθυπουργού, δε θα εμπλακούμε σε πόλεμο.

 Ο δικός μας νους πάντως μετά από αυτην την τοποθέτηση, μάς οδηγεί στο εξής συμπέρασμα (κι ελπίζουμε να είναι εσφαλμένο): συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για το Αιγαίο, με την συνεκμετάλλευση να έρχεται με βήμα ταχύ. Αν ο αρχηγός του κράτους μας, δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί την πατρίδα μας ακόμη και με πόλεμο αν χρειαστεί, τι μάς διασφαλίζει ότι δεν εχουν ήδη παραδοθεί εδάφη μας, απλά περιμένει να τελειώσουν οι εκλογές κι ύστερα να μάς το φανερώσει; Ταυτόχρονα στην Τουρκία, ο λαός επευφημεί κάθε δήλωση κυβερνητικών στελεχών, που έχουν στόχαστρο την Ελλάδα, ενώ ο Κ.Μ δηλώνει αισιοδοξος πως τελικά «με την Τουρκία θα τα βρούμε».

Τι είχαμε χάσει με την Τουρκία για να τα βρούμε τώρα κύριε Μητσοτάκη; Τι είναι αυτό που σάς κάνει να πιστεύετε πως ο Ελληνικός λαός θα συνυπογράψει στο ξεπούλημα του Αιγαίου κι ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της, μετά από τέτοιου είδους προδοσία;

 Και για να τελειώνει αυτό το παραμύθι επιτέλους, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ», ουδέποτε θα ανεχθούμε τέτοια μειόδοσια για την Πατρίδα μας. Κι επειδή κάτι ψελλίσατε για πατριωτισμό στο Νταβός, καλό θα ήταν να μην ομιλείτε για όρους που δεν ταιριάζουν στην «αντι-νατιβιστική» σας κυβερνητική πολιτική.

 Μάλλον στο Χάρβαρντ δε διδάσκουν Φλάβιο Βαγέτιο Ρενάτο:

«SI VIS PACEM PARA BELLUM».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης