Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τα νησιά μας–Άφησαν τους Οθωνούς 2 ολόκληρους μήνες χωρίς γιατρό!

  21/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην ιστοσελίδα μας λάβαμε την παρακάτω καταγγελία, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Οθωνών λόγω της έλλειψης γιατρού από τον Δεκέμβριο του 2020.

Μας ζητήθηκε λοιπόν να αναδείξουμε το ζήτημα με σχετικό άρθρο.

Ως πατριωτικό Κίνημα, που ενδιαφερόμαστε στον μέγιστο βαθμό για τα ακριτικά νησιά μας, ανταποκρινόμαστε στο αίτημα και ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για το επίμαχο αυτό θέμα.

Οι κάτοικοι των Οθωνών, κυριολεκτικά κάνουν την προσευχή τους εδώ και δύο μήνες μην τους βρει κανένα πρόβλημα υγείας!

Στα λόγια οι κυβερνήσεις είναι πάντα large, μιας και δεν κοστίζουν τίποτε. Στις πράξεις έχουν μονίμως πρόβλημα. Δεν υπάρχει κυβερνητικός παράγοντας που να μην αναφέρεται με υπερηφάνεια για τα νησιά μας και ειδικά εκείνα που σε πείσμα της αδιαφορίας των κυβερνώντων, μένουν όρθια και ζωντανά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα Διαπόντια νησιά, τα οποία έχουν αφήσει στην τύχη τους. Αδιαφορώντας ακόμη και για την υγεία των κατοίκων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Οθωνοί. Μέχρι πρότινος (σ.σ. αρχές Δεκεμβρίου 2020) στο νησί τη θέση του αγροτικού γιατρού κάλυπτε οπλίτης γιατρός. Η θέση όμως έμεινε κενή λόγω απόλυσης του οπλίτη και η υγειονομική φροντίδα έχει αφεθεί σε ιδιώτη γιατρό, που κάνει το παν για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους.

Βέβαια το κενό μεταξύ απόλυσης του γιατρού και τοποθέτησης του νέου είναι μόνιμη κατάσταση για τους Οθωνούς. Το ίδιο συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια και έμενε το νησί για μήνες χωρίς γιατρό.

Και προσεύχονται οι κάτοικοι μην τους τύχει τίποτε! Γιατί σε δυο περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, έγινε διακομιδή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένα εξ αυτών που θεωρούνταν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού, διακομίστηκε με σκάφος του Λιμενικού.

Ο Αντιδήμαρχος Οθωνών σημείωσε μέσω social media ότι η πλήρωση της θέσης θα γίνει τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Η άφιξη του νέου γιατρού των Οθωνών αναμενόταν στις 4-5 Φεβρουαρίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Το νησί προσωρινά εξυπηρετείται από τον ιατρό της Ερείκουσσας.

Και αναρωτιόμαστε: Εφόσον γνώριζαν για την απόλυση του οπλίτη γιατρού, ήταν τόσο δύσκολο να έχουν μεριμνήσει και να μη μείνουν οι Οθωνοί τόσο καιρό χωρίς γιατρό; Δυστυχώς, ψιλά γράμματα!

με πληροφορίες από diapontia.gr και newsbreak


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης