Ισπανία: Με drones παρακολουθούν πιστούς που προσέρχονται για τη Θεία Λειτουργία

  30/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην Ισπανία η αστυνομία χρησιμοποιεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την ανίχνευση παραβατών της καραντίνας.

Η αστυνομία στην Ισπανία διέκοψε ιερά ακολουθία σε ναό της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας εξαιτίας της παραβιάσεως της καραντίνας.

Αστυνομικοί στην Ισπανία, με τη βοήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εντόπισαν πιστούς οι οποίοι σε παραβίαση της καραντίνας προσήλθαν στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σαρόφ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον δήμο Βιλγιαχογιόσα (περιφέρεια του Αλικάντε), μετέδωσε η διαδικτυακή εφημερίδα «Noticia.ru».

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ανακάλυψαν πλήθος κόσμου στον αύλειο χώρο του ναού. Αμέσως μετά αναχώρησαν για τον ναό τέσσερις αστυνομικές περιπολίες και άνδρες της Πολιτοφυλακής.

Επί τόπου οι αστυνομικοί και εκπρόσωποι της Πολιτοφυλακής εντόπισαν 60 άτομα στην έκταση των 50 τετραγωνικών μέτρων, κάτι που σύμφωνα με τις Αρχές δεν πληροί τις απαιτήσεις κοινωνικής αποστάσεως, που τέθηκαν σε ισχύ στην Ισπανία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους πιστούς να εγκαταλείψουν τον χώρο, ενώ οι πράκτορες της Πολιτοφυλακής συνέταξαν 32 πρωτόκολλα για παραβίαση των μέτρων της καραντίνας. Για παρόμοιο «έγκλημα» προβλέπεται πρόστιμο της τάξεως από 601 έως 30.000 ευρώ.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, δεν είναι το πρώτο παρόμοιο περιστατικό στο Αλικάντε. Έτσι, το φθινόπωρο πιστοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διοργάνωσαν βάπτισμα σε μια παραλία με τη συμμετοχή περίπου τριάντα ατόμων. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τους πιστούς να διαλυθούν, διότι τότε ήταν σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων περισσότερο από δέκα άτομα.

ΠΗΓΗ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης