Ανίκανη κι επικίνδυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη

  21/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιώργος Μάστορας

Τα φετινά Χριστούγεννα θα βρουν την Πατρίδα και τον Λαό σε μια εντελώς διαφορετική και πρωτόγνωρη κατάσταση, με την πανδημία του κορωνοϊού να ορίζει τις βασικές πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του Τόπου. Από την μία, ανακοινώθηκαν, εν μέσω αντιδράσεων και αντιφάσεων, τα νέα κυβερνητικά μέτρα για το πολυδιαφημισμένο «άνοιγμα της οικονομίας», οδηγώντας έτσι σε αλλεπάλληλες αναιρέσεις και τροποποιήσεις. Από την άλλη, ήρθαν οι απόπειρες της κυβέρνησης (με την συνδρομή των φίλιων και καλοπληρωμένων απ’ αυτήν ΜΜΕ) να στηθεί κλίμα ευφορίας μέσω του σχεδίου «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Αυτές οι απόπειρες προσκρούουν τόσο στο ήδη βαρύ και πένθιμο κλίμα που επιβάλλει η τραγική πραγματικότητα (με τον αριθμό των νεκρών συμπολιτών μας να έχει σταθεροποιηθεί στους συν – πλην 100 καθημερινά εδώ και αρκετές ημέρες) όσο και στην αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, που διακατέχει το ολοένα και αυξανόμενο μέρος του πληθυσμού.

Κάπως έτσι, θα πρέπει να ειδωθούν και οι διάφορες αντικρουόμενες δηλώσεις και τα αντιφατικά μέτρα του τελευταίου μήνα. Η «αγωνία» της κυβέρνησης για να ανοίξει η αγορά όπως-όπως για τις γιορτές, σε μια προσπάθεια να σωθεί ό,τι μπορεί, οδήγησε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, σε μέτρα ανεφάρμοστα, όπως το άνοιγμα της εστίασης για λίγες μόνο ημέρες, που πάρθηκε πίσω άρον-άρον έπειτα από τις δίκαιες ενστάσεις των επαγγελματιών του κλάδου. Εξίσου πρόχειρα-αποτυχημένα μέτρα είναι η περιβόητη «click away» λειτουργία του λιανεμπορίου και η μερική λειτουργία των πολυκαταστημάτων. Ειδικά, τα μικρά καταστήματα, κυρίως όσα δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων, αδυνατούν να επωφεληθούν απ’ αυτά.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έχει κάνει «σαλάτα», καθώς από την μία ζητά από τους πολίτες να καταναλώσουν άφοβα λόγω εορτών, ακριβώς όπως πριν από λίγο καιρό τους ζητούσε να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους και να στριμώχνονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ, θεωρώντας αναγκαίο κακό τις συνέπειες της διασποράς ιού που προκαλείται μ’ αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη, δεν επιτρέπει την συνάντηση με οικείους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έπειτα από περίπου δύο μήνες αποκλεισμού, καλώντας τον κόσμο να εφαρμόσει γελοία μέτρα, όπως τα… μεσημεριανά «ρεβεγιόν».

Για να το πούμε ξεκάθαρα: δεν υπάρχει κανένα κοινό μέτωπο και σημείο επαφής ανάμεσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Ελληνικό Λαό ενάντια σ’ έναν ιό. Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επιτάχυνση μιας τεράστιας αναδιάρθρωσης και μοντελοποίησης των κοινωνιών για συγκεκριμένα συμφέροντα. Σε καθημερινή βάση πλέον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται ολοένα και πιο ανίκανη, επικίνδυνη, ανθελληνική, αντιλαϊκή, ανθυγιεινή, τοξική, ψυχοφθόρα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης