Πανεπιστήμιο Αμβούργου: Ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο της Γουχάν

  20/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενδείξεις ότι ο ιός Sars-Cov-2 προήλθε από ατύχημα στο Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν φέρνει στο φως έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Την ίδια ώρα, τα ίχνη της πανδημίας, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, αναζητούν και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ, σε αυτό το συμπέρασμα, δηλαδή ότι πηγή του ιού ήταν το Εργαστήριο της Γουχάν, συνηγορούν τόσο ο αριθμός όσο και η ποιότητα των διαθέσιμων ενδείξεων.

Έως τώρα δεν έχει βρεθεί, σύμφωνα με την έρευνα, κανένας ξενιστής, ο οποίος να μετέφερε τον ιό SARS-CoV-2 από νυχτερίδες σε ανθρώπους. Επιπλέον, υπέρ της θεωρίας ότι ο νέος κορωνοϊός δεν προήλθε από νυχτερίδα στην ιχθυαγορά της Γουχάν, αλλά διέφυγε από εργαστήριο συνηγορεί και το γεγονός ότι εκεί (δηλαδή στην ιχθυαγορά) δεν διατίθενται νυχτερίδες. Ταυτόχρονα όμως, στο μικροβιολογικό ινστιτούτο της πόλης, βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συλλογές παραγόντων νυχτερίδας, ενώ υπήρχαν και καταγεγραμμένα κενά ασφάλειας στο εργαστήριο. Μια επιπλέον ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι νεαρή επιστήμονας του Ινστιτούτου είχε μολυνθεί πρώτη και μάλιστα ήδη τον Οκτώβριο του 2019.

Ο κ. Βιζεντάνγκερ, όπως αναφέρει, αξιοποίησε για την έρευνά του επιστημονική βιβλιογραφία, άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και προσωπική επικοινωνία με διεθνείς συναδέλφους του. Παραδέχεται πάντως ότι δεν πρόκειται για επιστημονικές αποδείξεις, αλλά για ενδείξεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα, έπειτα από έρευνα τεσσάρων εβδομάδων, δήλωσε ότι ακόμη δεν είναι σαφές από πού προέρχεται ο ιός και ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία από την Κίνα. Ο επικεφαλής της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού θεωρεί ωστόσο απίθανο το ενδεχόμενο ο παράγων να προέρχεται από εργαστήριο. Οι διεθνείς ειδικοί εκτιμούν ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε μάλλον από νυχτερίδες. Η Κίνα πάντως από την πλευρά της συνεχίζει να τονίζει ότι ο ιός μπορεί να διαδόθηκε μέσω κατεψυγμένων τροφίμων.

Αν και όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, ΑΚΟΜΑ, είμαστε βέβαιοι ότι το θέμα με την πανδημία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά. Τόσο με την πορεία των εμβολιασμών όσο και με άλλες παρόμοιες έρευνες για το πώς ξεκίνησε από την Κίνα η μετάδοση του νέου ιού.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα και ο Ηλίας Κασιδιάρης έχουν προσεγγίσει το ζήτημα του covid – 19 με σοβαρότητα και ψυχραιμία, τεκμηριώνοντας πάντα τις θέσεις τους επάνω σε επιστημονικά δεδομένα και ευρήματα. Αν και η κυβέρνηση, με τα εγκάθετα ΜΜΕ που ελέγχει, προσπαθεί να παρουσιάσει την όποια αντίθετη γνώμη ως θεωρία συνομωσίας, συνεχώς τα γεγονότα δικαιώνουν τους προβληματισμούς μας, που εκφράσαμε από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο βίντεο του Ηλία Κασιδιάρη για το συγκεκριμένο θέμα, έχει φτάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο προβολές μέχρι στιγμής.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης