Πανηγυρίζουν για την προδοσία

  26/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Λάμπρου Χουλιαρά

Υποστρατήγου ε.α. ΕΛ.ΑΣ - Στρατηγικού Αναλυτή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει την από 24-12-2020 επίσημη ανάρτηση στον ΟΗΕ της ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας της 6ης Αυγούστου 2020, για μερική οριοθέτηση ΑΟΖ.

Μια προδοτική συμφωνία η οποία:

•Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, αφού από αυτό δεν προβλέπεται μερική οριοθέτηση.

• Αποδίδει στην Αίγυπτο μεγάλο τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ του 26ου και 27,9ου Μεσημβρινού, στην Αν. Μεσόγειο και το μεγαλύτερο τμήμα του κοιτάσματος «ΗΡΟΔΟΤΟΣ», αξίας άνω των 100 δις Ε (όπως σκιαγραφείται στο χάρτη με τις γκρι γραμμές).

• Αφήνει σαφή περιθώρια και κατευθύνσεις για περαιτέρω μεγαλύτερες παραχωρήσεις, τόσο προς την Αίγυπτο όσο και ιδίως προς την Τουρκία, ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, ελαχιστοποιώντας την επήρεια των ακτών της Καρπάθου, Ρόδου, Καστελόριζου και Στρογγύλης (αφού απεδέχθη μειωμένη επήρεια για την Κρήτη είναι σαφές, τι έχει κατά νου; και που το πάει; ο κ. Μητσοτάκης για το Καστελλόριζο και τη Στρογγύλη).

• Σημειώνεται ακόμα ότι και στην περίπτωση εκείνη που η Αθήνα θα ήθελε να οριοθετήσει τη ΑΟΖ της με γειτονικά κράτη (Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη), σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. ε’ της Ελληνο/αιγυπτιακής Συμφωνίας «η αναθεώρηση των σημείων Α και Ε ανατολικά και δυτικά αντίστοιχα στη Συμφωνία, θα πρέπει να έχει την έγκριση της Αιγύπτου…». Με άλλα λόγια, η ελληνική ΑΟΖ έχει επισήμως πλέον αποκτήσει… συνέταιρο την Αίγυπτο, που θα πράττει ανάλογα με τις πολιτικές και θρησκευτικές της φιλοδοξίες και τα στρατηγικά της συμφέροντα…

Προς τούτο, άφησε ακάλυπτη την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, την οποία στην πράξη «τουρκοποιεί», μέρα με την μέρα, η Τουρκία, με τις ανενόχλητες παράνομες ερευνητικές ενέργειες του Ορούτς Ρέις, ακόμα και εντός της εν δυνάμει Ελληνικής Αιγιαλίτιδος Ζώνης.

Με την επισημοποίηση της Ελληνο/αιγυπτιακής αυτής Συμφωνίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απεμπόλησε σημαντικά και κρίσιμα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα μας επί της Υφαλοκρηπίδας μας στην Ανατολική Μεσόγειο, απέκοψε την εθνική ενότητα και διέσπασε την Ευρωπαϊκή συνέχεια προς την Κύπρο, χωρίς να ενημερώσει και χωρίς την έγκριση των Ελλήνων. Η μη κοινή επαφή της Κυπριακής ΑΟΖ με την Ελλαδική ΑΟΖ, όπως προδιαγράφεται, τόσο από τις δημοσιοποιημένες προθέσεις όσο και από τις ενέργειες του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί πράξη συνειδητή και επισπεύδοντας αναζητά η προδοσία αυτή να επισφραγιστεί, από κάποιο τρίτο όργανο (διεθνές δικαστήριο, πολυμερή μεσογειακή διάσκεψη), για να αποφύγει την εθνική κατακραυγή και τον πολιτικό του αφανισμό στις επερχόμενες εκλογές του καλοκαιριού.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης