Ελλάς το μεγαλείο σου

  08/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού, με το που άρχισε το 2021, μόνο τραγελαφικές μπορείς να τι πει κανείς. Πρώτα από όλα τελείωσε το ανέμελο γιορτινό ξεφάντωμα, το ξεφάντωμα των λίγων, πλουσίων και γνωστών. Δεν είμαι της λογικής να καεί το σπίτι του γείτονα, αλλά όχι να μας δουλεύουνε κιόλας. Το φαινόμενο να γλεντάνε στα τηλεοπτικά κανάλια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ενώ όλους τους άλλους που δεν μπόρεσαν να πάνε να γιορτάσουν στο Ντουμπάι να τους κυνηγάνε με πρόστιμο σχεδόν όσο ο μισθός τους είναι απαράδεκτο. Τότε την καμπάνια του εγκλεισμού έπρεπε να την λένε όχι «Μένουμε σπίτι» αλλά «Μείνετε σπίτι» έχει διαφορά, εσείς μέσα με το φόβο, εμείς γλέντια και στιγμές ανεμελιάς.

Τώρα που ήρθαν τα εμβόλια της Pfizer, έτρεξαν όλοι να δώσουν το καλό παράδειγμα, να μας καθησυχάσουν, να μας πείσουν. Έκαναν με τη σειρά το εμβόλιο, τουλάχιστον έτσι είδαμε, και μετά σιγά σιγά άρχισαν οι παρενέργειες με σημαντικότερο συμβάν την εισαγωγή του Αναπληρωτή Διοικητή του Θριασίου Νοσοκομείου και την διασωλήνωσή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής διοικητής εμβολιάστηκε και εξετάστηκε το ιστορικό του για αλλεργίες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε. Όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου, «ο 54χρονος υποδιοικητής αποδείχθηκε ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα» (Έθνος, 4/1/21).

Ανήμερα τα Θεοφάνεια ήταν ανοικτές οι εκκλησίες με λίγους όμως πιστούς και αυστηρή τήρηση των μέτρων, με τον κίνδυνο «να μην θεωρείται αυξημένος» και σίγουρα καμία σχέση με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου. Σε αντίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε «κανονικά» ο Αγιασμός των Υδάτων στην Κεράτιο Κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πλήθος πιστών. Στον Πειραιά τα ύδατα «αγιάστηκαν άτυπα» (neswit 6/1/21) με τήρηση του μυστηρίου αλλά χωρίς εορτασμό και τυμπανοκρουσίες.

Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες, είναι σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός και σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο «Ελευθερία». Τους λείπουν βέβαια μερικές σύριγγες και ζητάνε από καπνοβιομήχανους και εισαγωγείς να «στηρίξουν» την αγορά 5 εκατ. συρίγγων τις επόμενες ημέρες για να γίνουν οι εμβολιασμοί, ενώ όπως είναι φυσικό ψάχνουν και για σημαντικές ποσότητες ξηρού πάγου για να διατηρήσουν τα εμβόλια στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, έχουμε μείνει αρκετά πίσω. «Υπολογίζαμε ότι θα είχαμε δυο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κάθε μήνα και για τους τρεις επόμενους μήνες δε νομίζω ότι θα έχουμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο δόσεις. Αυτό με απλούς υπολογισμούς σημαίνει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα παραταθούν για όλο το 2021», ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας κα Α. Λινού (Pronews 6/1/21).

Αν αναλογιστούμε ότι έρχεται όπως θέλουν να μας πουν τα ακριβοπληρωμένα κανάλια και το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, τότε να είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει και εδώ παταγωδώς και κανένας ανασχηματισμός δεν πρόκειται να την σώσει. Κατά τα άλλα φταίμε εμείς. Φταίνε οι Θεσσαλονικείς, φταίνε οι κάτοικοι του Ασπρπύργου, φταίνε οι πιστοί, φταίνε οι γλεντζέδες. Ευτυχώς που λίγες μόνο είναι ακόμη οι μέρες τους, οι ημέρες πριν τις εκλογές. Τις εκλογές που θα δείξουν τον αντίκτυπο που έχει η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη αλλά και η αντιπολίτευση του κου Τσίπρα και των άλλων μικρών κομμάτων στην ζωή του Έλληνα, στην σωματική και ψυχική του υγεία. Μας έχετε αρρωστήσει κύριοι, όχι τόσο ο κορωνοϊός αλλά πρωτίστως εσείς. Ευτυχώς έρχεται η ώρα των Ελλήνων για την Πατρίδα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης