Η Χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Έλληνες  08/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι βαθμοί Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας, σε σχέση με το 2010, έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο. Τα τρία απανωτά μνημόνια έβαλαν στο χέρι των διεθνών τοκογλύφων και των μεγάλων δυνάμεων ολόκληρη την οικονομική ζωή του Τόπου, μείωσαν δραματικά το εργατικό κόστος, το λαϊκό εισόδημα και τις συντάξεις, ενώ κατέστρεψαν και πολύ μεγάλο μέρος των μεσαίων στρωμάτων. Κυρίως, όμως, οι «δανειστές» πήραν στα χέρια τους, μέσω ΤΑΙΠΕΔ – Υπερταμείου, όλη την Δημόσια Περιουσία της Χώρας για 99 χρόνια. Όλα αυτά έβαλαν στο στόμα των Ελλήνων τις λέξεις «κατοχή» και την λέξη «αποικία», με διάφορους επιθετικούς προσδιορισμούς, όπως «οργανική αποικία», «αποικία χρέους», «μεταμοντέρνα αποικία», κ.ο.κ.

Αυτό που αποκαλούν τώρα ως «κανονικότητα» είναι η υποστολή της Λαϊκής αγανάκτησης προς το πολιτικό σύστημα γενικά, είναι η ουσιαστική σύγκληση των πολιτικών κομμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ευρύτατη προσαρμογή της οικονομίας στις σύγχρονες συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί από τα εθνοκτόνα μνημόνια. Ακόμα, είναι η διευθέτηση «εκκρεμοτήτων» στην ευρύτερη περιοχή (Πρέσπες, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό) σύμφωνα με τις υποδείξεις του δυτικού παράγοντα, και κυρίως των ΗΠΑ – Γερμανίας. Βέβαια, μέσα σ’ αυτά τα χρόνια φούντωσε ακόμη περισσότερο και η πολιτική του τουρκικού επεκτατισμού, υπό τον μανδύα του νεοοθωμανισμού του Ερντογάν, που δημιούργησε νέα δεδομένα σ’ ολόκληρη την περιοχή. Η απειλή για την υπόσταση της Χώρας μας (εδαφική, κυριαρχική, κλπ) έρχεται άμεσα από ανατολάς, αφού οι μεγάλες δυνάμεις ενδιαφέρονται περισσότερο για τις σχέσεις τους με την Τουρκία, καθώς θεωρούν τελείως «δεδομένη» την στάση της Ελλάδας. Αυτές οι υπενθυμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες, επειδή, λίγο με την πανδημία και λίγο με την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, δημιουργείται μια βιτρίνα «πράσινης μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού», μιας δήθεν αναβάθμισης της τουριστικοποίησης της Χώρας.

Στην ουσία έχουμε μπει σε μια φάση «φιλεταρίσματος» της Χώρας, με αυτό να είναι άκρως επικίνδυνο για την ίδια την υπόστασή της και τους όποιους βαθμούς κυριαρχίας της έχουν απομείνει ως τυπικά ανεξάρτητο κράτος. Όσοι μαγειρεύουν, γνωρίζουν τι σημαίνει φιλετάρισμα. Κόβονται, δηλαδή, τμήματα απ’ το κρέας ή το ψάρι, αφαιρούνται τα κόκκαλα και δημιουργούνται κομμάτια ψαχνού (φιλέτα), τα οποία θα μαγειρευτούν με κάποιον τρόπο. Μιλώντας μεταφορικά, το «φιλετάρισμα» μιας Χώρας σημαίνει τον διαχωρισμό μερικών τμημάτων από τον κρατικό κορμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνοχή της. Ακόμα, η υπόσταση της Χώρας κι αυτό που λέγεται Επικράτεια αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς. Η Κυριαρχία (Εθνική και Λαϊκή) πλέον δεν υπάρχει, κι έχει αρχίσει με πιο φανερό τρόπο ο διαμοιρασμός, το «φιλετάρισμα» σε τμήματα που η Κυριαρχία είναι αμφίβολη ή έστω τυπική.

Ο κλασικός ορισμός της Κυριαρχίας ενός κράτους, ως «η ικανότητα αυτοδύναμης επιβολής της κρατικής εξουσίας χωρίς να περιορίζεται από άλλη θέληση», έχει πάει «περίπατο» από καιρό. Τώρα, είναι η εποχή ενός ακρωτηριασμού που γίνεται με την μορφή του «φιλεταρίσματος». Να, μία από τις μορφές του: Μια σημαντική και νευραλγική περιοχή της Χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν επιλεγεί για να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτά μεγάλοι πληθυσμοί «προσφύγων και μεταναστών» με τρόπο που να αλλοιώνεται η πληθυσμιακή σύνθεση των νησιών και ν’ αλλάζει εντελώς ο τρόπος λειτουργίας τους, η οικονομία τους, η υπόστασή τους. Ακόμη σοβαρότερο είναι πως η δικαιοδοσία για πολλές αποφάσεις παραχωρείται σε Frontex και ΝΑΤΟ. Ο σχεδιασμός δεν αφορά μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά, σε άλλη κλίμακα, ολόκληρη την Χώρα. Αν το πρόβλημα πάρει άλλες διαστάσεις, η Ελλάδα θα αλλάξει χρήση και θα μεταβληθεί σε «φράχτη» της Ευρώπης. Το ομολογεί, άλλωστε, και ο ελληνόφωνος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς σε διάφορες καθησυχαστικές ομιλίες του σε ξένα ακροατήρια.

Είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για την Πατρίδα, για τον Λαό των Ελλήνων. Η Χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξακολουθώντας να είναι ένα «πειραματόζωο» σε μια νευραλγική περιοχή. Ο εγχώριος πολιτικός κόσμος προσαρμόζεται ταχύτατα στην εθελοδουλεία και την υποταγή, παρουσιάζοντας αυτή την έκδοση της Χώρας σε αποικία ως «επιτυχία» και «κανονικότητα». Η προσπάθεια λοβοτομής του Λαού, την οποία επιχειρούν μαζί με το «φιλετάρισμα», δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Αυτό είναι το πιο κεντρικό πολιτικό καθήκον των πιο Συνειδητοποιημένων ΕΛΛΗΝΩΝ.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης