Χριστόδουλος: 15 χρόνια χωρίς τον επαναστάτη Αρχιεπίσκοπο

Έλληνες  28/01/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τις 28 Ιανουαρίου 2008, από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας – που άνοιξε την πόρτα της Εκκλησίας στους νέους, αγαπήθηκε για τις δηλώσεις του – πέρασε το κατώφλι της ιστορίας.

«Κρατήστε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία γιατί αυτά είναι τα θεμέλιά μας. Επάνω σε αυτά μπορούμε να στηριχτούμε για να επιβιώσουμε για να μην έρθει κανένας οδοστρωτήρας και μας κάνει όλους αλοιφή. Δεν πρέπει να γίνουμε αλοιφή σούπα, Πρέπει να διατηρήσουμε το σχήμα που έχουμε και που είναι η παράδοσή μας… Προσέξτε μην αφήσετε ποτέ να σας κάνουν κιμά». (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, 15 Απριλίου 2000 σε μαθητές στην Κυψέλη).

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Ιανουαρίου 2008 σε ηλικία 69 ετών στο σπίτι του στο Ψυχικό, σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρώσει δέκα χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ξημερώματα της 28ης Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 5.00 το πρωί το τηλέφωνο των Εκκλησιαστικών συντακτών χτύπησε από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μεταφέροντας την είδηση του θανάτου του.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης