Δεν θέλω η Αθήνα να γίνει Παρίσι

Έλληνες  27/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Βαλαβάνη Ντρίκου Αγγελική,

Υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Όχι μόνο για τα βουνά από σκουπίδια και τις γειτονιές - γκέτο που χαρακτηρίζουν την πρωτεύουσα και πολλές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, αλλά για και τις διαδηλώσεις και τις φωτιές στα δημόσια κτίρια. Δεν έχουν μείνει, άλλωστε, και πολλά όμορφα κτίρια στην Αθήνα. Δεν θα ήθελα να καεί η Βουλή, που χτίστηκε ως ανάκτορο με καλύτερη αισθητική από αυτή της δημοκρατικής πλέον και πιο πλούσιας Ελλάδας, από αυτήν των πρώτων χρόνων της ανεξαρτησίας.

Βλέπω όμως εκατομμύρια Γάλλους στους δρόμους, σε όλες της πόλης της Γαλλίας, κάθε μέρα, εδώ κι εβδομάδες. Αναρωτιέμαι, και μερικές φορές ζηλεύω: Γιατί είναι τόσο δύσκολο στους Έλληνες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όχι μπαίνοντας σε οδομαχίες, αλλά μόνο και μόνο στηρίζοντας εκλογικά ανθρώπους που τους δείχνουν ότι υπάρχει εναλλακτική οδός από την συνεχή φτωχοποίηση και την δυστυχία την οποίαν τους έχουν επιβάλλει τα κόμματα εξουσίας από το 2010 και μετά;

Διακόσια χρόνια πέρασαν από την επανάσταση του 1821, αλλά το πνεύμα της τουρκοκρατίας, του ραγιαδισμού και της υποταγής στους κατακτητές και κυβερνήτες σουλτάνους της Ελλάδας και της Ευρώπης, εξακολουθεί να σκοτεινιάζει το μυαλό των Ελλήνων. Ο Χατζηαβάτης κι ο Καραγκιόζης, η ρουφιανιά κι η κουτοπονηριά είναι το μέσο της επιβίωσης που έχουν διαλέξει οι περισσότεροι Έλληνες.

Κι όμως υπάρχει λύση, υπάρχει δρόμος που οδηγεί σε καλύτερες μέρες.

Αν οι Γάλλοι είναι στους δρόμους γιατί τους αύξησαν το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια, και η κυβέρνησή τους πέρασε τον νόμο αντιδημοκρατικά και χωρίς ψηφοφορία από την βουλή, οι Έλληνες που για δεκαπέντε χρόνια πνίγονται από τα μνημόνια, την λιτότητα, την αδιαφορία και την ανικανότητα των πολιτικών, και την θανατηφόρα εγκληματική αναλγησία της διοίκησης στο Μάτι, στην Μάνδρα και στα Τέμπη, τι άλλο περιμένουν για να ξεσηκωθούν; Όχι για να κάψουν την Αθήνα, αλλά για να ανατρέψουν αυτούς που από ελεύθερους νοικοκύρηδες τους κάνουν δούλους. Βήμα βήμα, χωρίς να το καταλαβαίνουν ή μάλλον χωρίς να θέλουν να το καταλάβουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφήνονται στον χαμό τους.

Χάνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό ή ξενιτεύονται οι ίδιοι, ψευτοζούν με τα pass της ντροπής, σκύβουν το κεφάλι σε κάθε απίθανο μέτρο περιορισμού των ελευθεριών τους.

Έλληνα,

Φέτος έχεις για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να αλλάξεις την μοίρα σου. Άδραξέ την. Δώσε δύναμη στους ΕΛΛΗΝΕΣ για να ακουστεί η δική σου φωνή. Είδες ότι τίποτε καλό δεν προκύπτει με την αποχή και την σιωπή. Κάνε την διαφορά στην δική σου ζωή. Στήριξέ μας, στήριξε ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης