Δένδιας: Μετά τις αγκαλιές με τους Τούρκους, ήρθαν οι διθύραμβοι στο Ισλάμ

Έλληνες  04/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιάννης Δημητροκάλλης

Στην Ελλάδα του 2021 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ζούμε τραγικές καταστάσεις. Άλλες φορές προκαλούν γέλιο, όπως η προσπάθεια παρουσίασης του Νίκου Δένδια ως πατριώτη κατά την ομιλία του στην Άγκυρα και άλλες φορές οργή, για την καταφανέστατη ανθελληνική στάση και κοροϊδία του ελληνικού λαού, όπως τώρα με τον Νίκο Δένδια να υμνεί τον ισλαμικό πολιτισμό. Είναι δυνατόν; 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην έναρξη εργασιών, την Τρίτη, 2 Ιουνίου, του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτισμικής Κληρονομιάς, που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Ελληνισμός και Ισλαμικός Πολιτισμός. Οι θετικές πτυχές της αλληλεπίδρασης και οι προοπτικές της».

Στον χαιρετισμό του στο συνέδριο, που διεξάγεται διαδικτυακά, ο υπουργός επεσήμανε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ του Ελληνικού και του Ισλαμικού πολιτισμού, μέσω των διαχρονικών επαφών και αλληλεπιδράσεων. Σημείωσε ότι ο πλούτος των ιστορικών και πολιτιστικών αυτών εμπειριών και οι θρησκευτικές παραδόσεις αποτελούν έμπνευση για μια δημιουργική και ειρηνική συνύπαρξη, επωφελή για όλους τους λαούς της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Διαχρονικές οι σχέσεις μας με τον ισλαμικό πολιτισμό. 400 χρόνια σκλαβιάς, με σκλαβωμένες πατρίδες ακόμα κάτω από τον τουρκικό ζυγό, βίαιοι εξισλαμισμοί, βιασμοί, σφαγές, σήμερα προκλήσεις και επιθετικές ενέργειες σχεδόν σε καθημερινή βάση. Για ποιον ισλαμικό πολιτισμό μας μιλά ο Νίκος Δένδιας; Επιτέλους, τι συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί οι κύριοι;

Μετά τα κούφια λόγια στην Άγκυρα, την επισημοποίηση και λειτουργία τεμένους στο Βοτανικό, τις αγκαλιές με τον Τσαβούσογλου μετά τη Θράκη, τώρα και διθύραμβοι στον ισλαμικό πολιτισμό; Ας κάνει ο Δένδιας μια επίσκεψη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να καταλάβει τι εστί ισλαμικός πολιτισμός! Μας δουλεύουν. Αλλά ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι πλέον. Τελείωσαν τα ψέματα. ΕΛΛΗΝΕΣ, η μόνη εθνική επιλογή! Είναι εθνική ανάγκη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης