″Δημοκρατία″ αλά Κούλη

Έλληνες  02/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Συγγραφέως ″Φλόγα του Ταινάρου″

            Πέρασε ένας μήνας με ανοικτή την εστίαση και δεκαπέντε ημέρες από την λήξη του πλέον καταστροφικού και συνάμα αχρείαστου lock-down. Θαύμα! Η πανδημία υποχωρεί ραγδαία! Τα νέα κρούσματα άρχισαν να ελαττώνονται άρδην, μόλις η Κυβέρνηση των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να σταματήσει να καταστρέφει τη σωματική και ψυχική υγεία μας, την οικονομία μας, τις ζωές μας. Σήμερα γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες self tests παράλληλα με τις δεκάδες χιλιάδες tests του Υπουργείου και όμως τα νέα κρούσματα είναι τις τάξεως των 900, ενώ προς τα τέλη (π.χ. 27 Απριλίου) του επάρατου lock-down ήταν πάνω από 3.300.

            Τα αργυρώνητα ΜΜΕ μας μαύριζαν τη ζωή, μας κατατρομοκρατούσαν, μας δίχαζαν σε εμβολιασμένους και ″ψεκασμένους″, μας γέμιζαν ενοχές ότι εμείς φταίμε για την εξάπλωση αυτής της καταστροφικής πανδημίας. Έκαναν το παν για να μην καταλάβουμε ότι το μόνο καταστροφικό ήταν και είναι οι αποφάσεις και χειρισμοί της κυβέρνησης των εντολοδόχων. Κάτω από το μαύρο πέπλο της προπαγάνδας, προσπαθούν να μας αποκρύψουν ότι: Σχεδιάζουν και στήνουν δεκάδες πόλεις αλλόθρησκων και αλλοεθνών ″απρόσκλητων″ παράνομων εισβολέων. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις μουσουλμανικές πόλεις θα ″δημιουργηθούν″ στις πλέον ″ευαίσθητες″ περιοχές της Ελλάδος, όπως είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Θράκη. Κατέστρεψαν την ούτως ή άλλως στρεβλή παιδεία μας και την οικονομία μας.

            Ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Μακάρι να μπορούσαμε να είμαστε και εμείς υπερήφανοι που θα κυκλοφορούμε με QR code, όπως ακριβώς τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων. Σίγουρα θα προτιμούσαμε ο κ. Μητσοτάκης να ασκεί υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι να είναι ο υποτακτικός της Frau Merkel. Προφανώς και θα θέλαμε να μην υποχωρεί σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις του Σουλτάνου και να μην ξεπουλά τον Εθνικό μας πλούτο.

            Ανάμεσα στον ″ορυμαγδό″ του κορωνοϊού, οι γκεμπελίσκοι, φροντίζουν έντεχνα, να μας βομβαρδίζουν για τα καλά των ΑΠΕ. Υπήρξε όμως εκκωφαντική σιωπή όταν ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός έκλεισε το συγκρότημα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Καρδιάς, μετά από 47 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, όπως έκλεισε ή πρόκειται να κλείσει όλους τους ΑΗΣ που λειτουργούν με λιγνίτη. Αυτή την φορά το προπέτασμα καπνού είναι: «Η προστασία του περιβάλλοντος». Από πίσω κρύβονται ντόπια συμφέροντα οικονομικών ολιγαρχών και φυσικά οι Γερμανοί. Η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια τόνους (αξιοποιήσιμους), αυτά θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι ΑΠΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ηλεκτροπαραγωγές μονάδες βάσης, γιατί απλούστατα δεν λειτουργούν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ούτε όλο το 24ωρο). Π.χ. στη «Μήδεια» πρόσφατα ο ΑΗΣ Καρδιάς μας ″έσωσε″. Αν δεν υπήρχε, πιθανόν να είχαμε γενικό black-out. Άρα παύουμε να είμαστε αυτόνομοι ενεργειακά, καθώς είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να στηριζόμαστε στους ΑΗΣ που λειτουργούν κυρίως με φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε από την Τουρκία. Συνεπώς οι ″καλοί″ γείτονες μας, εύκολα θα μας αφήσουν χωρίς ενέργεια στην πρώτη ″κρίση″. Ούτε πράκτορας των Τούρκων θα μπορούσε να το σχεδιάσει καλύτερα. Το ότι οι τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή θα εκτοξευθούν τώρα που δεν υπάρχει ο ″φθηνός″ λιγνίτης, είναι το έλασσον κακό.

            Μας έχουν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ″ηθική χρεωκοπία″. Τα πάντα καταρρέουν, μόνο η εγκληματικότητα ανεβαίνει αλματωδώς. Ακόμα και αυτή η ″πολύπαθη″ Δημοκρατία μας δεινοπαθεί από τα έργα και ημέρες της Κυβέρνησης. Οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν μηχανεύονται χίλια δυο τεχνάσματα για να παρακάμπτουν το Σύνταγμα, το οποίο το θεωρούν απλώς ένα βαρίδι για τις αυθαιρεσίες τους. Η βασική Αρχή της Δημοκρατίας: Η διάκριση των εξουσιών, δεν υφίσταται, καθώς Νομοθετική και Εκτελεστική Εξουσία σχεδόν ταυτίζονται. Επίσης και η Δικαστική Εξουσία ″ελέγχεται″ από την Εκτελεστική.

            Εύστοχα οι ″ΕΛΛΗΝΕΣ″, έχουν συμπεριλάβει και αυτό το θέμα στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα, όπου μεταξύ άλλων για τον τομέα της Δικαιοσύνης αναφέρουν: «…Είναι απαραίτητο επομένως να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να προστεθεί ρητή αναφορά στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η οποία βέβαια στη συνέχεια θα εξειδικευτεί με πρωτοβουλίες του κοινού νομοθέτη ώστε να είναι πλήρως κατοχυρωμένη και λειτουργική στην πράξη...» 

            Ο Θεός και ο Ελληνικός Λαός με την ψήφο του θα φέρουν (όποτε γίνουν εκλογές) τον Ηλία Κασιδιάρη και τους ″ΕΛΛΗΝΕΣ″ στη βουλή. Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει εκείνη η ημέρα που αυτό το Κυβερνητικό Πρόγραμμα των ″ΕΛΛΗΝΩΝ″ θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Όσο για τους πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν, απλώς θα τους θυμίσω το σχήμα των προγόνων μας: Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις. Η Αλαζονεία οδηγεί τους ανθρώπους να διαπράττουν την Ύβριν. Οι θεοί τους στέλνουν την Άτη, να τους θολώσει το νου και να διαπράξουν χειρότερες ανοησίες. Κι ύστερα έρχεται η Νέμεσις, δηλαδή η Τιμωρία τους. Τελικά, και η Τίσις: Η (πολιτική εν προκειμένω) Καταστροφή τους.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης