Ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης: «Είστε ανεπιθύμητοι»

  23/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Μόνο ως τσίρκο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τη συνεχιζόμενη απαγόρευση του κυνηγίου και της ερασιτεχνικής αλιείας. Ενώ, όλα συνηγορούσαν στο άνοιγμα των δύο αυτών δραστηριοτήτων, μέχρι και από επίσημα χείλη της κυβέρνησης, τελικά ο Χαρδαλιάς με το γνωστό ύφος σερίφη ανακοίνωσε τη νέα παράταση απαγόρευσης της μετακίνησης για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θέτει στο περιθώριο 200.000 κυνηγούς και εκατοντάδες χιλιάδες ερασιτέχνες αλιείς της χώρας μας. Είναι απορίας άξιο πόσο ιδεοληπτικοί μπορεί να είναι ο Χαρδαλιάς με τον Μητσοτάκη απέναντι σε αυτές τις πανάρχαιες δραστηριότητες. Οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι την εβδομάδα που μας πέρασε ανέφεραν σε συνεντεύξεις τους ότι δεν τίθεται διασποράς του ιού στο βουνό ή στην θάλασσα, ασκώντας αυτές τις δύο ενασχολήσεις. Δυστυχώς, όμως, υπερίσχυσε απ’ ότι φαίνεται η ιδεοληψία και το λόμπι… των ΜΚΟ.

Η θέση της κυβέρνησης απέναντι στους κυνηγούς και στους ψαράδες είναι, πλέον, πασιφανής: «Είστε ανεπιθύμητοι». Η θέση των Ελλήνων για την Πατρίδα - από την άλλη - είναι ξεκάθαρη από την αρχή αυτού του άδικου περιορισμού. Κοντά στη φύση μόνο κερδίζεις, δεν χάνεις και φυσικά δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις κορωνοϊό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση που δεν επιτρέπουν αυτές τις μετακινήσεις. Οι κυνηγοί και οι αλιείς μας δεν βγαίνουν από το σπίτι να εξασκήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα λόγω της εμπάθειας και του μίσους που τρέφει η κυβέρνηση γι’ αυτούς.

Τέλος, τη Δευτέρα κιόλας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μας περιφρονεί και μας μειώνει. Δηλώνουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια των επίσημων οργάνων των κυνηγών να σταματήσει η αδικία.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης