Ελεύθερη Ώρα: Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη

Έλληνες  25/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πέρα από τα συστηματικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα υπήρξε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα και τον Δημοσιογράφο Χάρη Μπερτίδη. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της εφημερίδας με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

"Δεν σταματάει τις εκπλήξεις ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μετά τη συνεχή παρουσία του στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας  - μέσω σχολιασμών – παρά την άδικη φυλάκισή του, μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, ήρθε η ώρα της ομιλίας – μέσα από τη φυλακή – στο κέντρο της Αθήνας. Στην καρδιά της πρωτεύουσας. Την είχε προαναγγείλει λίγες ημέρες πριν και ενώ οι φίλοι και υποστηρικτές του κόμματος, που κατέκλυσαν τον δρόμο κάτω από το γραφείο του κόμματος, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, περίμεναν να τον ακούσουν μέσω… ηχογραφημένου μηνύματος, ο ίδιος βγήκε ζωντανά και επικράτησε ένας χαμός. Οι σημαίες σηκώθηκαν ψηλά, οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και το σύνθημα «Ηλία γερά, να φύγει η βρωμιά», δονούσε την ατμόσφαιρα. Ακολούθησε η ομιλία του, που ξεχείλιζε από πατριωτισμό, όπως πάντα. Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ενημέρωσε: « Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο των Αθηνών, το κίνημά μας γιόρτασε τον έναν χρόνο επιτυχούς και δυναμικού πολιτικού αγώνα. Εκατοντάδες συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν, δίνοντας βροντερό παρών. Ένωσαν τις φωνές τους και διατράνωσαν ότι το κίνημα "ΕΛΛΗΝΕΣ" ήρθε για να μείνει και να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή.  Ιδιαίτερα ευχάριστη και μαζική ήταν η παρουσία της Ελληνικής νεολαίας, η οποία έδωσε δυναμικό παρών. Νέοι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης της πατρίδας, που βλέπουν τα όνειρα τους να καταστρέφονται και την ζωή τους να υποθηκεύεται στρέφονται μαζικά προς το κίνημα μας και πυκνώνουν τις τάξεις μας. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο συναγωνιστής Στηβ Γιατζόγλου, ο οποίος αφού έπλεξε το εγκώμιο του Ηλία Κασιδιάρη, κατακεραύνωσε τους εγχώριους πολιτικάντηδες λέγοντας χαρακτηριστικά "η κλεψιά δεν είναι καλή διαχείριση, και η προδοσία δεν είναι λάθος". Στην συνέχεια ανήλθε στο βήμα ο Αντιναύαρχος εα Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Ηλία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, κάλεσε όλους τους Έλληνες να συνταχθούν μαζί μας σ' αυτό τον υπέροχο πολιτικό αγώνα. Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο συναγωνιστής Γιώργος Πετρόχειλος, ο οποίος στηλίτευσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πρόσφατη υγειονομική κρίση, ενώ εξαπέλυσε μύδρους εναντίον όσων οραματίζονται "υποχρεωτικούς εμβολιασμούς" για όλους τους Έλληνες. Ενώ τόνισε πως τον Ηλία Κασιδιάρη θα τον απελευθερώσει η αγάπη και η στήριξη του ελληνικού λαού.

 Τέλος, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής των ΕΛΛΗΝΩΝ, Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τα κελιά της τιμής όπου και βρίσκεται σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο συγκεντρωμένο πλήθος. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τον αγώνα που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της πολιτικής δράσης του κινήματος μας τον περασμένο χρόνο. Παράλληλα σχολίασε την επικαιρότητα αλλά ταυτόχρονα χάραξε εκ νέου την πολιτική γραμμή και στρατηγική του κινήματος για μια Ελλάδα ελεύθερη και ισχυρή, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες».

Η ομιλία αυτή, πέρα από κύμα ενθουσιασμού στους υποστηρικτές του κόμματος, προξένησε το ενδιαφέρον μεγάλων ειδησεογραφικών και συστημικών μέσων ενημέρωσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν το βάζει με τίποτα κάτω, συνεχίζει να εκπλήσσει και μένει να δούμε τι άλλο θα ετοιμάσει, όντας έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς ακόμα να γνωρίζει τον λόγο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα".


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης