Επίθεση στην παράδοση: Νέα παράνοια με νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία

Έλληνες  02/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Η κυβέρνηση αυτή πραγματικά είναι ό, τι χειρότερο έχει περάσει από τη χώρα διαχρονικά. Πέρα από τις ανθελληνικές πολιτικές, πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει, κοντεύει να τρελάνει τον κόσμο με τον απόλυτο παραλογισμό της. Αναφερόμαστε στο περίφημο νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο κρούσμα απόλυτου παραλογισμού μετά το νομοσχέδιο για τις υποχρεωτικές στειρώσεις των ζώων συντροφιάς, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτή η κυβέρνηση υιοθετεί ιδεοληψίες ακραίων ή, ακόμη χειρότερα, έχει βάλει στο στόχαστρο πατροπαράδοτες δραστηριότητες αναψυχής στη φύση, όπως το κυνήγι και το ψάρεμα. Οπως και να έχει το πράγμα, η διαχείριση θεμάτων που αφορούν εκατομμύρια συμπολίτες μας από αδαείς υπουργούς και εμμονικούς παρατρεχάμενους οδηγεί σε επικίνδυνες και εξοργιστικές πρακτικές.

Επί τόσους μήνες με δήθεν προκάλυμμα την υγειονομική κατάσταση, διαπιστώθηκε μια ξεκάθαρη εμπάθεια και επίθεση κατά των ερασιτεχνών αλιέων και των κυνηγών από τους κυβερνώντες. Οι τότε ευφάνταστες στα όρια γελοιότητας προφάσεις τους προκαλούσαν κατ’ ελάχιστον μειδίαμα. Μα τι περιλαμβάνει το επερχόμενο νομοθέτημα που το καθιστά τόσο κατάπτυστο και ανεδαφικό; Από πού να αρχίσει κανείς; Πλέον ακόμα και το… ταπεινό σκουλήκι απαγορεύεται να δολώσεις σε αγκίστρι για να ψαρέψεις στην παρακείμενη ακροθαλασσιά. Το δε ψαροντούφεκο -η κορωνίδα της επιλεκτικής αλιείας- «πριμοδοτείται» με έναν επιπλέον μήνα αναίτιας και ανυπόστατης απαγόρευσης. Θλιβερή πρωτοτυπία καθώς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ίσχυε απαγόρευση για την τεχνική κατά το μήνα Μάιο, τελικά καταργήθηκε οριστικά! Λοιπόν, ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των αλιευμάτων αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Εντάσσεται στον πόλεμο εναντίον πατροπαράδοτων ερασιτεχνικών δραστηριοτήτων που δεν ταιριάζουν στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης. Αυτής που θα μας υπαγορεύει σε λιγάκι πόσες μπριζόλες θα τρώμε τον μήνα. Έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές για την ατζέντα της… καταστροφής! Τουλάχιστον όμως, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τα εκατομμύρια ερασιτέχνες ψαράδες αυτής της χώρας, ας κόψουν το δούλεμα οι κύριοι της κυβέρνησης.

Το εν λόγω νομοθέτημα πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ και να ξανά εξεταστεί από την αρχή. Με παρουσία και αρωγή από ανθρώπους που βιώνουν και γνωρίζουν πραγματικά τη θάλασσα. Βαρεθήκαμε πια τις προχειρότητες της κυβέρνησης και τις καταστροφικές πολιτικές, μετά από συμβουλές άσχετων και αδαών εισηγητών. Είναι επικίνδυνοι!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης